„Tuš“ ipak gradi tržni centar u Kragujevcu

21.07.2014. | B-92

Slovenački trgovinski lanac „Tuš“ ponovo je zainteresovan za izgradnju tržnog centra u Kragujevcu, piše „Politika“. Iako je pre nekoliko godina odustao od izgradnje na već zakupljenoj parceli u kragujevačkoj zoni „Servis 2“, „Tuš“ je sada zainteresovan da se „vrati u priču“, kaže za „Politiku“ direktor „Preduzeća za izgradnju grada“ Slobodan Krunić, a prenosi portal „eKapija“.

Lokacije u industrijskoj zoni „Servis 2“, koja se nalazi na samom ulazu u grad iz pravca Batočine, odnosno auto-puta Beograd-Niš, bile su pre dve nedelje predmet (bezuspešne) prodaje. Ipak, moguće je da će uskoro jedan od placeva ipak dobiti novog-starog vlasnika. Kompanija „Tuš“ svojevremeno je u industrijskoj zoni „Servis 2“ zakupila četiri hektara na 99 godina, ali je posle odustala od gradnje. Sada, kada postoji zakonska mogućnost da postane vlasnik parcele na kojoj želi nešto da gradi, „Tuš“ je ponovo zainteresovan da uđe u posao sa gradom.

- Videćemo koliko su već platili za zakup, a koliko je lokalna samouprava uložila u infrastrukturno opremanje lokacije. Ipak, mislim da ćemo sa Slovencima moći da napravimo novi aranžman – smatra Slobodan Krunić.

U Kragujevcu je pre dve nedelje bilo ponuđeno ukupno 16 parcela, na različitim lokacijama. Samo su tri dobile vlasnike, pa se u gradski budžet slilo svega oko 360.000 evra.

- Mršav podsticaj za gradski budžet, ali u ovim kriznim vremenima nije se moglo očekivati više – kaže za „Politiku“ direktor „Preduzeća za izgradnju grada Kragujevac“, Slobodan Krunić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...