INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Rekonstrukcija Vojvode Stepe za bolji život građana (video)

11.07.2014. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe ozbiljno podići kvalitet života njenih stanovnika, da će protok saobraćaja biti povećan i da su sredstva za radove već obezbeđena.

Vesić je novinarima u opštini Voždovac gde je održana javna prezentacija Projekta obnove Ulice vojvode Stepe, rekao da je reč o investiciji vrednoj oko 19 miliona evra za koju je kredit uzet pre dve godine od EBRD-a i ta sredstva su već povučena. On je podsetio da će radovi na rekonstrukciji početi u noći između subote i nedelje, da će trajati godinu dana i da će se ulica raditi etapno.

- U prvom delu ćemo raditi deo Vojvode Stepe od ulice Ljube Vučkovića do Save Maškovića i to će se raditi od 17. jula do 10. oktobra, a zatim od Ljube Vučkovića do Nikšićke od 27. jula do 19. novembra – rekao je Vesić.

On je napomenuo da je zakazan sastanak sa predsednicima skupština stanara i zainteresovanim građanima iz Vojvode Stepe i okolnih ulica, za koje je pripremljen letak na kome se nalaze sve informacije o rekonstrukcije ulice. Takođe je otvoren telefon u Skupštini grada kako bi građani mogli da se jave ukoliko budu imali problema u vezi sa rekonstrukcijom, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, biće promenjena kompletna infrastruktura ulice, a kada se rade tako veliki projekta može doći do nepredviđenih stvari zbog čega je neophodna komunikacija sa građanima.

- Po tom modelu ćemo raditi i kada budemo sprovodili druge velike infrastrukturne projekte, kojih će i na Voždovcu, ali i na drugim opštinama, biti još – naveo je Vesić.

Vesić je dodao da će biti zamenjen kolovoz u Vojvode Stepe, prebačene šine, da se menja kompletna infrastruktura ulice od kanalizacije do električnih instalacija. On je rekao da će tokom radova biti rekonstruisana okretnica na Banjici, da će tokom godine biti urađena rekonstrukcija samog kružnog toka na Autokomandi, da će biti izgrađeno 275 parking mesta i da se više neće dešavati da zbog parkiranja ili zaustavljanja na ulici saobraćaj bude „zakočen“.

- Vojvode Stepe je trenutno jedna od tačaka koja je problematična sa stanovišta saobraćaja. Ko god se vozi Ulicom vojvode Stepe zna kako se parkiraju automobili na kolovozu, kako se nepropisno koriste tramvajske šine... – rekao je Vesić.

Upitan da li će biti povećane gužve zbog rekonstrukcija, on je rekao da one jesu neminovne, ali da je, kada je rađena dinamika radova, predviđeno da se najveći radovi izvode tokom leta kada je protok saobraćaja manji. On je napomenuo i da je radovima prilagođen sistem Javnog gradskog prevoza i da novi režim rada GSP-a počinje od subote u 22 sata.

- Posle godinu dana Ulica vojvode Stepe biće jedna od lepših u gradu – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da su nadležni danas pozvali sve predstavnike skupština stanara sa četiri mesne zajednice koje obuhvata Ulica vojvode Stepe da bi ih na vreme upozorili i objasnili koji će radovi da se obavljaju i da u razgovoru sa direktorima preduzeća koji će izvoditi radove postave pitanja. On je rekao da je takva praksa postojala i prilikom izvođenja drugih projekata na teritoriji opštine Voždovac.

- Voždovac je u proteklom periodu, nekih 10 godina bio zapostavljan od strane gradske vlasti, mi, kao što smo i obećali u predizbornoj kampanji da ćemo se odgovorno odnositi prema svim projektima koji treba da se rade na teritoriji opštine Voždovac – rekao je Savić.

 

Komentari: 2

aleksandar 23.07.2014 19.08.57

I bice u istoj niveleti, samo ce stajalista biti visa.

Darko 15.07.2014 08.52.39

Ko god se vozio ulicom Vojvode Stepe zna kako se po tramvajskim šinama obilaze automobili koji skreću levo u Kumodrašku, kako se obilaze dostavna vozila jer nema parking mesta. Slika je lepa, kako će se obilaziti auto koji se pokvari? Treba ostaviti tramvajsku bašticu spuštenu da se može koristiti po potrebi (podići je samo za stajališta). Ako će praviti samo 275 parking mesta - to je katastrofalno malo. Ako će dodatijoš 275 parking mesta na postojećih 500, onda ok. Mogli bi da naprave parking kod Trošarine umesto Pere Ždere i park koji povezuje naselje Stepa Stepanović i ulicu Vojvode Stepe.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;