INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Očekujem dogovor EU i Rusije oko „Južnog toka“ (video)

10.07.2014. | Tanjug

Mihajlović je izjavila da očekuje da će se Evropska unija i Rusija dogovoriti oko „Južnog toka“ i da Srbija u narednom periodu treba da se pozabavi eksproprijacijom zemljišta za izgradnju tog gasovoda. Mihajlović je rekla da su za realizaciju tog projekta važna ta dva velika partnera i da Srbija nije ta koja može da utiče da li će EU nešto zabraniti.

- Mislim da neće i da će se EU i Ruska federacija dogovoriti i da se već dogovaraju – rekla je Mihajlović na pitanje novinara koje bi posledice mogle da budu po Srbiju ukoliko EU zabrani realizaciju tog projekta.

Ona je kazala da se u prethodnih mesec, dva moglo videti da tu nije u pitanju nikakva zabrana i podsetila da je ranije postignut dogovor i za gradnju Severnog toka tako da ne vidi razloge da bi EU mogla da zabrani „Južni tok“.

Govoreći o Srbiji, Mihajlović je rekla da treba da budemo efikasniji u eksproprijaciji zemljišta i podsetila da je prošle godine donet Zakon o eksproprijaciji za „Južni tok“, ali da taj proces nije išao brzinom kojom je trebalo da ide. Ona je dodala da sada postoji ugovor za gradnju i finansijska konstrukcija, tako da Srbija treba da pređe na drugu fazu odnosno da se pozabavi eksproprijacijom zemljišta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;