INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Južni tok“ u Srbiji gradi ćerka „Gasproma“ – „Centrogas“

03.07.2014. | Tanjug

Pobednik tendera za izgradnju „Južnog toka“ u Srbiji mogla bi da bude ćerka firma „Gasproma“ – „Centrogas“, objavio je ruski list „Vjedomosti“, pozivajući se na dva učesnika tendera. Kako objašnjava jedan od njih, odluka o tome je već doneta, ali će zvanično biti objavljena za nekoliko dana, posle obavljanja svih tehničkih formalnosti.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Pored toga, kako je rekao drugi sagovornik „Vjedomosti“, „Centrogas“ će biti uključen i u shemu izgradnje bugarskog dela gasovoda. Na koji način, nije rekao. Jedna od varijanti je ponavljanje tendera, dodaje sagovornik lista.

Krajem aprila firma „Saut strim Bulgaria“ je objavila da je na tenderu za projektovanje, isporuku opreme i materijala, građevinsko-montažne radove, kao i puštanje u rad magistralnog gasovoda „Južni tok“ u Bugarskoj pobedio „Strojtransgas konzorcijum“, zajedničko preduzeće ruskog „Strojtransgasa“ (čiji je suvlasnik Genadij Timčenko na spisku sankcija SAD) i „Gasprojekt Jug“ iz Bugarske.

O tome da bi „Centrogas“ mogao da zameni „Strojtransgas“ u bugarskom delu gasovoda pisao je krajem prošle sedmice „Forbs“. Na zahtev Evropske komisije, početkom juna premijer bugarske Plamen Orešarski je naredio da se obustave radovi na izgradnji Južnog toka radi konsultacija za EK, objavili su tada mediji.

Predstavnik „Strojtransgasa“ je tada rekao da oni nisu dobili nikakvo obaveštenje. Juče je on to odbio da komentariše, a isto je uradio i predstavnik „Gasproma“, prenose „Vjedomosti“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;