PRIJAVA-468X60-BANNER

Vranje: Gotov projekat za opremanje Slobodne zone

10.06.2014. | Jugmedia

Na svečanosti u maloj sali Skupštine grada izvršena je primopredaja Glavnog projekta uređenja infrastrukture Industrijske zone u Vranju, čiju je izradu u visini od šest miliona dinara, finansirala američka organizacija USAID.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Gradonačelnik Vranja, Zoran Antić, rekao je da će izradom Glavnog projekta biti stvoreni neophodni uslovi za dalje infrastrukturno opremanje Slobodne zone u Bunuševcu u vrednosti od 650 miliona dinara.

- Grad Vranje u potpunosti će biti spreman za proces izdavanja građevinskih dozvola, a pomenuto opremanje Zone će, najpre, biti od koristi prvim investitorima u Bunuševcu, a to su italijanske kompanije „Geoks“ i „Ditre Italia“ – rekao je Antić.

Direktor Projekta održivog lokalnog razvoja (SLD) USAID-a Hauard Okman je rekao da kompletno uređenje Slobodne zone ima strateški značaj za Vranje, posebno zbog otvaranja novih radnih mesta, dolaska potencijalnih investitora i celokupnog razvoja lokalne zajednice.

Pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković je rekao da je projektom obuhvaćeno oko 35 hektara Slobodne zone, ističući složenost Glavnog projekta koji sadrži sedam podprojekata, koji dodatno uređuju obalasti vodosnabdevanja, saobraćajnica, fekalne i atmosferske kanalizacije, elektroenergetskih instalacija i telekomunikacija.

Gradonačelnik Antić je na kraju istakao, da je Grad Vranje, imajući u vidu i projekte u oblasti unapređenja vodosnabdevanja, proširenja deponije „Meteris“ i tretmana čvrstog otpada, uključujući i infrastrukturu u Slobodnoj zoni, u fazi implementacije projekata u ukupnoj vrednosti od 40 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;