PRIJAVA-468X60-BANNER

Mihajlović: Hitno obezbediti još jedan gasovod osim Južnog toka

06.06.2014. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je juče da Srbija mora hitno da obezbedi još jedan pravac dotoka gasa, gasovod Niš-Dimitrovgrad, koji neće značiti konkurenciju budućem gasovodu Južni tok.

"Srbija je deo projekta gasovoda Južni tok i ne može da utiče na odnose Rusije i Evropske unije koje vode borbu oko njegove izgradnje", rekla je Mihajlović na televiziji B92.

Ona je istakla da je Srbija spremna za realizaciju projekta izgradnje Južnog toka, ali čeka dogovore Rusije i Evropske unije o spornim pitanjima.

"Nekoliko puta smo prošli gasne krize i moramo da vodimo računa o energetskoj sigurnosti - da li ćemo imati gas u nekom skladištu u Mađarskoj i da li ćemo puniti dodatno skladište u Banatskom Dvoru", istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da strategiju energetske sigurnosti treba da uradi Ministarstvo rudarstva i energetike, a da se o tome razgovara i u vladi.

"Mi smo okrenuti ka Evropskoj uniji i članica smo Energetske zajednice. Najvažnije za Srbiju jeste kako da sebi obezbedi energetsku sigurnost, za šta je važan i Južni tok kao i gasovod Niš-Dimitrovgrad, koji možda može da se brže izgradi", kazala je ministarka.

Kako je dodala, energetska bezbednost je toliko važna da može da Srbiju košta budućeg razvoja ukoliko se ne obezbede dovoljne količine gasa.

"Bez obzira ko se nalazi u energetskom sektoru za nas je dobro da sarađujemo i sa Istokom i Zapadom", istakla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;