INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Železara Smederevo" privremeno obustavlja proizvodnju

09.05.2014. | E-kapija

"Železara Smederevo" na kratko obustavlja proizvodnju zbog, kako je juče saopšteno iz tog preduzeća, prilagođavanja obima i dinamike proizvodnje novonastalim uslovima u regionu iz koga fabrika nabavlja sirovine, kao i zbog obnavljanja do sada korišćenih kreditnih linija i minimiziranja troškova.

- U cilju prilagođavanja obima proizvodnje i dinamike rada Fabrike novonastalim uslovima u regionu iz koga "Železara" nabavlja sirovine, kao i obezbeđenju finansijskih sredstava iz kreditnih linija korišćenih tokom 2013. i početkom 2014. godine čije je obnavljanje u toku, a radi minimiziranja troškova, "Železara Smederevo" je ušla u proces kraće obustave proizvodnje - navodi se u saopštenju Skupštine privrednog društva "Železara Smederevo".

U periodu obustave proizvodnje pristupiće se planiranim remontnim aktivnostima u pogonima glavnog proizvodnog toka i, kako se dodaje, očekuje se nastavak poslovanja u tekućoj godini u uslovima sličnim prethodnoj poslovnoj godini.

U saopštenju se navodi da će "Skupština i menadžment Železare dati maksimalan doprinos i u aktivnostima koje se vode na iznalaženju trajnih rešenja za rad i poslovanje 'Železare', a u skladu sa opredeljenjima i ovlašćenjima dobijenim od strane osnivača (države)".

Dušan Vujović na čelu tima za vođenje pregovora

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici formirala tim za vođenje razgovora sa potencijalnim strateškim partnerima za "Železaru Smederevo". Taj tim će, kako je saopšteno iz Vlade, predvoditi ministar privrede Dušan Vujović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;