Novi asfaltni put u Čajetini

08.05.2014. | Tanjug

Asfaltiranjem puta u Dautovcu, u dužini od 1,4 kilometara i vrednosti tri miliona dinara, počela je rekonstrukcija putnih pravaca oštećenih prilikom izgradnje vodovoda i realizacija plana i programa ove mesne zajednice za ovu godinu. Investitor radova na asfaltiranju puta je opština Čajetina, potvrdio je Tanjugu predsednik ove mesne zajednice Ilija Gukić.

Kada je u pitanju putna mreža, kako kaže, savet MZ Dautovac doneo je odluku da se pristupi rekonstrukciji pravaca koji su oštećeni prilikom izgradnje vodovoda. Trenutno se radi na asfaltiranju puta dužine 1.400 metara, a izvođač radova je užička "Niskogradnja".

U planu je da to bude učinjeno i sa saobraćajnicom u naselju kod fabrike "Spektar" i u donjoj zoni naselja Vrščić, u dužini od oko 1.000 metara. Završetkom ovih radova, u Dautovcu će svi putevi imati asfalt", naveo je on.

Kapija Čajetine, kako zovu Dautovac, ima oko 400 stalnih stanovnika, ali i veliki broj vikendaša. Kao i većina sela, i ovo je kuburilo sa nedostatkom pijaće vode. Međutim, prema rečima Gukića, zahvaljujući opštini Čajetina, mesnoj zajednici Dautovac i "Vodovodu" Zlatibor, ovaj decenijski problem je rešen.

- Do sada je potpisano oko 300 ugovora za priključenje, dok je oko 200 domaćinstava već dobilo užičku vodu", ističe on. Do kraja godine - dodaje Gukić, na mrežu će biti priključeni i ostali stanovnici Dautovca.

U planu za ovu godinu je i izgradnja javne rasvete od Sekulića do prodavnice, kao i na potezu od magistralnog puta do Ljubanske raskrsnice, tako da će 80 posto ove mesne zajednice biti pokriveno javnom rasvetom.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...