IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: Sedam potpisa za sanaciju puteva

28.04.2014. | Radio 021

Prepucavanje između JKP „Put“ i „Zavoda za izgradnju grada“ oko toga od koga ovo preduzeće mora da dobije nalog za svaki posao, otkrilo je da novca za popravljanje gradskih ulica ima. Problem je naime, što nalog za popravku jedne rupe mora da prođe nekoliko instanci dok radnici ne izađu na teren.

Dok je, uprkos izdvojenih 800 miliona dinara, Novi Sad i dalje pun razrovanih ulica, a u ZIG-u smatraju da je zapelo u „Putu“, direktor ovog preduzeća tvrdi da je zastoj u glomaznoj birokratiji.

- Za svaki posao koji Put izvodi neophodan je nalog ZIG, a potom i njihovog nadzora koji treba da ga odobri. Nalog tada mora da prođe kroz još minimum četiri ruke, da bi napokon stigao do nas – kaže direktor ovog preduzeća, a prenosi „24sata“. Darko Radić dodaje da ova procedura, u najboljem slučaju, potraje 15 dana.

On je naveo i lični primer kada je nedavno u Ulici vojvode Bojovića video policajca kako stavlja granu u veliku ruku koja se stvorila nakon što su podzemne vode odnele šaht.

- Izašao sam, slikao, ali osim što sam pozvao naše radnike da postave signalizaciju, nisam mogao ništa više da uradim dok ne ispoštujem proceduru – kaže direktor „Puta“.

Podsetimo, ZIG je pre nekoliko dana saopštio da je „Putu“ od početka godine uplatio 104 miliona dinara za radove na saobraćajnicama i odredio dinamku i obim radova za svaki mesec. Tako su krajem februara dati i nalozi za krpljenje udarnih rupa na linijama gradskog prevoza, bulevarima i putevima prvog i drugog prioriteta.

U ZIG-u kažu da je iz „Puta“ za do sada isplaćene avanse stiglo pravdanje za tek 10,4 miliona dinara, a 15. aprila i zahtev za novi avans od 120 miliona dinara, ali taj novac im nije prebačen.

„Putovanje“ naloga:

  1. „Put“ od ZIG-a traži nalog za radove
  2. ZIG nalog šalje svom nadzoru na overu
  3. Nalog se šalje „Upravi za komunalne poslove“
  4. Prosleđuje se „Upravi za finansije“
  5. Iz „Uprave“, kod gradonačelnika na potpisivanje
  6. Zbog trebovanja, vraća se Upravi za finansije
  7. Uprava za finansije uplaćuje novac ZIG
  8. ZIG prebacuje novac „Putu“
  9. „Put“ počinje sa realizacijom
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;