INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pirot: Prednosti GIS-a nedovoljno iskorišćene

25.04.2014. | PlusOnline

Godinu i po dana je prošlo od završetka „Geografskog informacionog sistema“ u Opštini Pirot. „Rad na Sistemu je delimično nastavljen, ali ne u nekoj većoj meri“, kaže šef Odseka za informatiku, Slaviša Jelenković. Sistem je u funkciji i jedan je od najboljih u Srbiji, ali problem su kadrovi.

- Raduje nas činjenica da su naše kolege ocenile da smo ovaj posao odlično obavili i da je „Geografski informacioni sistem Opštine Pirot“ od proizvođača takvih softvera, nezvanično proglašen najboljim u Srbiji – kaže Jelenković.

Kada je reč o samom „Geografsko informacionom sistemu“, trenutno sam sistem najviše koriste građani i zapošljeni u lokalnoj samoupravi. Jelenković kaže da JP „Komunalac“ prednjači u korišćenju pogodnosti koje GIS pruža

- Reč je o projektu koji je mnogo godina ispred naše spremnosti da ga kao takav primenimo. Sarađujemo sa javnim preduzećima, ali nemamo nikakvu saradnju sa Katastrom, što je i očekivano s obzirom da je to republičko preduzeće. Problemi ovde postoje kada je reč o međusobnoj razmeni podataka. JP „Komunalac“ koristi GIS da prati svoja vozila, takođe prednosti GIS-a koristi i Parkin servis. „Direkcija“  je pokazala interesovanje, ali neophodno je ispuniti određene preduslove – kaže Jelenković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;