Počinje rekonstrukcija i proširenje Toplane „Sever“

25.04.2014. | Danas

Ugovor o rekonstrukciji i proširenju Toplane „Sever“ potpisali su direktor „Novosadske toplane“ Aleksandar Pribić i, ispred konzorcijuma izvođača radova, direktor firme „Reming“ Miroslav Cvetićanin. Ugovorom je predviđena izgradnja kotlarnice i kotla Toplane „Sever“ u vrednosti od 1,885 miliona evra, a predviđeni radovi doprineće unapređenju funkcionisanja sistema grejanja.

Ugovor je sklopljen u okviru IV faze „Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji“, koji se realizuje u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KfW i Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

- Revitalizacija sistema daljinskog grejanja veoma je bitna, jer se time poboljšava isporuka toplotne energije. Naš zajednički interes je da Novi Sad ima što efikasniji komunalni sistem – istakao je predsednik Skupštine grada Siniša Sević.

On se zahvalio rukovodstvu „Novosadske toplane“ na uspešno završenoj grejnoj sezoni, istakavši očekivanja da svi radovi na sistemu daljinskog grejanja budu okončani do početka sledeće grejne sezone. Direktor „Novosadske toplane“ Aleksandar Pribić je istakao značaj ugovorene investicije, precizirajući da će ona doprineti kvalitetu isporuke toplotne energije Toplane „Sever“.

- Toplana „Sever“ će moći da pokriva svoje konzumno područje, što će značajno rasteretiti toplane „Jug“ i „Istok“, koje su do sada preuzimale deo konzuma Toplane „Sever“. Mi smo u potpunosti spremni za početka radova – poručio je Pribić.

U okviru projekta KfW i Ministarstva energetike, a pored izgradnje kotla Toplane „Sever“, novosadsko preduzeće je konkurisalo i za izgradnju cirkularnog postrojenja na Toplani „Istok“ i kogenerativnog postrojenja na Toplani „Zapad“, čija realizacija je planirana u narednom periodu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....