IZOLACIJA-468X60-BANNER

I vaša zgrada može postati ovakva

07.03.2014. | B-92

Gradsko stambeno predstavilo je prvu rekonstruisanu zgradu u projektu "Krovovi Beograda", koja zadovoljava najviše standarde energetske efikasnosti. Kako su za "B92" kazali u ovom javnom preduzeću, obnova zgrade je počela pre godinu i po, a stanari za nju nisu platili, već su "Gradskom stambenom" ustupili tavanski prostor od 120 kvadratnih metara.

Tavan je adaptiran i dobijene su dve stambene jedinice, koje će biti prodate na javnoj licitaciji na osnovu procene "Uprave javnih prihoda". Dobijena sredstva od prodatih stanova biće uložena u adaptaciju drugih objekata u projektu "Krovovi Beograda".

Obnovom zgrade trajno je rešen problem prokišnjavanja, krovova, fasada i ostalih nedostataka na zajedničkim delovima zgrade, a zahvaljujući najsavremenijim izolacionim materijalima koji su ugrađeni, računi za grejanje biće niži za 27 odsto.

Kako navode u "Gradskom stambenom", do sada je 25 zgrada ispunilo uslove za učešće u projektu, a uslovi koje moraju da ispune su da Skupština/Savet zgrade, u skladu sa važećim zakonima i podzakonskim aktima koji regulišu oblast stanovanja, o tome donese odgovarajuću Odluku.

Radovima će se, kako navode u "Gradskom stambenom", pristupati nakon utvrđivanja imovinsko-pravnih odnosa, provere i utvrđivanja postojanja potrebnih urbanističkih uslova kod nadležnog organa lokalne samouprave, kao i provere i utvrđivanja postojanja ispunjenosti uslova u pogledu nenarušenosti statičke stabilnosti predmetnog, kao i okolnih objekata.

Gradsko stambeno apliciralo je za pretpristupne fondove upravo sa projektom "Krovovi Beograda" kako bi što više stambenih zgrada moglo biti adaptirano u ovom projektu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;