INFONET-468X60-BANNER

Ilić: Očekujem dozvole za još dve milijarde evra

28.02.2014. | Tanjug

Ministar građevinarstva Velimir Ilić očekuje da će to ministarstvo ove godine izdati dozvole za infrastrukturne radove vredne dve milijarde evra.

- Prošle godine smo izdali dozvole u vrednosti tri milijarde evra za koje su 100 odsto obezbeđene investicije, a ove godine očekujem da ih bude za još dve milijarde evra i to je dovoljno da se Srbija pokrene – rekao je Ilić u Kruševcu.

Konstatujući da "nam ostaje da radimo i gradimo", ministar građevinarstva je podsetio da je najavljen i projekat "Beograd na vodi" čija se vrednost procenjuje na oko 2,5 milijarde evra.

Upitan kada se može očekivati početak radova na izgradnji Moravskog koridora, deonice auto-puta Pojate-Preljina, Ilić je odgovorio da će o tome odlučiti nova vlada.

- Što se mene tiče, sve je spremno, tender može sutra da se raspiše. Vlada u novom sastavu mora da donese odluku i naravno uputi je u skupštinsku proceduru – objasnio je Ilić.

On je prethodno u Ćićevcu danas rekao da je urađen projekat za Moravski koridor i da sada sa vršiocem dužnosti ministra privrede Igorom Mirovićem razgovara o načinu investiranja za šta postoje dve mogućnosti – kreditno sa kineskim partnerima i koncesiono.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;