INFONET-468X60-BANNER

Uskoro protokol o izgradnji auto-puta Ruma-Novi Sad

16.12.2013. | Blic

Protokol za realizaciju idejnog projekta izgradnje auto-puta Novi Sad-Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru, trebalo bi da bude potpisan između 20. i 25. decembra, najavio je ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Igor Mirović. Protokol će, kako je naveo Mirović, potpisati predstavnici njegovog ministarstva, Vlade Vojvodine i lokalnih samouprava Novog Sada, Iriga i Rume.

- Proširili smo zonu trase, koja po našoj viziji treba da obuhvati kao početnu tačku Žeželjev most u Novom Sadu sa Petrovaradinske strane, a da krajnja tačka bude naplatna rampa na auto-putu kod Rume, što do sada nije bio slučaj – naveo je ministar.

Ističući da je zatekao "velika, a prazna obećanja" i da je sa lokalnim samoupravama profesionalno pristupio izradi neophodne projektne dokumentacije za taj veoma važan pravac, ministar je dodao da je postignut dogovor da se zajednički finansira projektna dokumentacija s ciljem da ona bude gotova do kraja 2014.

- Mislim da je to realno, zato što ćemo se potruditi da već u januaru ili najkasnije početkom februara raspišemo javnu nabavku za izbor najboljeg projektanta, sa okvirnim rokom da za devet ili 10 meseci završimo taj posao i početkom 2015. pristupimo analizi vlasničke strukture na toj trasi i obezbedimo sredstva da se otkupi zemlja koja nije u državnom vlasništvu – dodao je.

Zatim će, kako je rekao, uslediti izbor finansijskog modela, a ovo nije preskup projekat za Srbiju, s obzirom da je njegova vrednost oko 150 miliona evra.

- Ubeđen sam da zajedničkim snagama to možemo da finansiramo i iz budžeta ili nekog malog zaduženja. Okupili smo se oko tog projekta i nadam se da politički uticaji neće biti prepreka za njegov završetak – rekao je Mirović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;