PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Mirović: Što pre doneti odluku koju obilaznicu graditi (video)

20.11.2013. | Tanjug

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izjavio je da će država finansirati izgradnju obilaznice oko Kragujevca i naglasio da je neophodno u roku od 30 dana doneti odluku da li će se graditi južna ili severnu varijanta te saobraćajnice. Na sastanku s predstavnicima gradske uprave Kragujevca i Batočine, kao i rukovodstva fabrike Fijat automobile Srbija, Mirović je istakao da je ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave u budžetu za 2014. godinu predvidelo 50 miliona dinara za izradu glavnog projekta obilaznice.

Naglašavajući da je država strateškim ugovorom sa Fijatom u obavezi da izgradi obilaznicu, Marović je rekao da se kasni sa izborom obilaznice i poručio da se nema vremena za preterane analize.

- Želimo da usaglasimo stavove tako što ćemo izborom obilaznice rešiti tehničke problem fabrike Fijat automobili Srbija, a istovremeno isplanirati dalji razvoj Kragujevca – rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, izgradnja južne obilaznice je skuplja, jer obuhvata izgradnju saobraćajnice kroz tunel u dužini od jednog kilometra, zatim deo trase koji je na liniji klizišta, zbog čega je ona, kako je naveo, dvostruko skuplja od severne obilaznice. Na pitanje novinara kada treba očekivati početak izgradnje obilaznice, Mirović je rekao da je teško dati prognoze i objasnio da je godinu do godinu i po dana potrebno da se uradi projekat, potom da se obezbede sredstva, a nakon toga dve-tri godine da se izgradi.

Govoreći o putu koji Kragujevac povezuje sa Koridorom 10, Mirović je rekao da je preostalo da se izgradi još pet kilometara i da će sredstva biti obezbeđena za završetak tih radova. Naglašavajući da nedostaje plan Detaljne regulacije na trasi koja prolazi kroz Batočinu, Mirović je rekao da radove na poslednjoj trasi treba očekivati krajem 2014. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;