Kraljevačka firma S.O.K. instalira šestu solarnu elektranu

06.11.2013. | E-kapija

Firma S.O.K. iz Krajeva počela je krajem oktobra instaliranje solarne elektrane snage 30 kW u Bajinoj Bašti. Na godišnjem nivou postrojenje će proizvoditi oko 34.500 kWh.

"Elektrana će početi da radi krajem novembra. Vrednost elektrane je 40.000 evra, a investitor je drogerija "Žad" iz Bajine Bašte. Ovo je šesta solarana elektrana priključena na mrežu javnog operatera, a do sada smo ukupno instalirali elektrane snage 128,6 kW", kažu za "eKapiju" iz firme S.O.K.

U toj firmi navode da je u našoj zemlji interesovanje u ovoj godini veće nego u prošloj, a razlog tome je povećanje ukupne snage koju država subvencioniše. S obzirom na to da je cena struje sve veća, interesovanje za solarne bojlere raste iz godne u godinu. Firma S.O.K. je već uvela oko 200 tih sistema.

"Zainteresovanost za solarne bojlere je velika jer je to najjeftiniji sistem za zagrevanje vode i u domaćinstvima koja troše dosta tople sanitarne vode donosi značajnu uštedu u budžetu. Uradili smo instalaciju na porodičnoj kući Antonija Pušića (Rambo Amadeus) i račun koji je u letnjim mesecima pre ugradnje bio 100 evra, posle ugradnje je spao na 45 evra", navode u kraljevačkoj firmi.

"Već sarađujemo sa čačanskom firmom "Unipromet". Pokušaćemo da u saradnji i sa drugim firmama iz Srbije damo kompletnu, kvalitetnu i naravno konkuretnu ponudu za solarne elektrane u okruženju. Nadam se da ćemo raditi elektranu od 240 kW u Novom Gradu u Republici Srpskoj", govore o planovima za naredni period u firmi S.O.K.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...