INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beogradsko naselje Medaković dobija novu pijacu

31.10.2013. | E-novine

Memorandum o razumevanju o formiranju pijace "Medaković" u naselju Medaković 3 potpisali su u ime GO "Zvezdara" predsednik Edip Šerifov, u ime GO "Voždovac", predsednik dr Dragan V. Vukanić i u ime JKP "Gradske pijace", direktor Predrag Veinović.

Podržavajući inicijativu građana naselja Medaković 3 i Padina, potpisnici Memoranduma su odlučili da formiraju novu pijacu na površini javne namene koja je opredeljena Planom generalne regulacije mreže pijaca u naselju Medaković. Za potrebe izgradnje pijace "Medaković", GO Zvezdara i GO Voždovac ustupiće delove parcela koje se nalaze na graničnom području između dve opštine između ulica Braće Srnića i Borivoja Stevanovića.

- Gradske pijace su prepoznale potrebu stanovnika navedenih naselja da u centralnoj zoni naselja opredele pijačni kompleks za snabdevanje građana svežim namirnicama – rekao je Predrag Veinović, direktor JKP "Gradske pijace". - Formiranje nove, urbane pijace na ovoj lokaciji će trajno rešiti komunalni nered i nehigijenu u okruženju okretnice trolejbusa 29 gde već postoji neuređena pijaca.

JKP "Gradske pijace" su ugovorile izradu Plana detaljne regulacije za navedenu lokaciju kod JUP "Urbanistički zavod Beograda", kao neophodan dokument koji nakon usvajanja u Skupštini grada Beograda omogućava dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;