INFONET-468X60-BANNER

Antić u Bukureštu

15.10.2013. | RTV

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić posetiće danas Bukureštu gde će učestvovati na sastanku Nacionalnih koordinatora 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Narodne Republike Kine.

Mehanizam saradnje NR Kine i Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) ustanovljen je sa ciljem da se podstakne neposrednija ekonomska saradnja ovih zemalja, posebno kroz vidove zajedničkog finansiranja velikih projekata za koje namene je Vlada NR Kine ustanovila Razvojni fond od 10 milijardi dolara.

Republika Srbija je Sekretarijatu ovog Mehanizma saradnje već dostavila dokumentaciju o 56 projekata sa kojima će naša zemlja konkurisati kod Razvojnog fonda, a odnose se ne samo na saobraćajnu infrastrukturu i transport, nego i na projekte iz oblasti energetike, kao što je plan druge faze revitalizacije TE Kostolac.

Antić će tokom sastanka ponoviti zainteresovanost srpske strane da se, već kandidovani projekat na Koridoru 11 – deonica auto-puta Obrenovac-Ljig, za koji je potreban kredit Eksim banke iz Fonda Kina-CIEZ, realizuje što pre.

Ministar će, takođe, ponuditi kineskoj strani da se u predstojećim razgovorima razmotre mogućnosti da se određeni projekti infrastrukture realizuju kroz model koncesija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;