Antić u Bukureštu

15.10.2013. | RTV

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić posetiće danas Bukureštu gde će učestvovati na sastanku Nacionalnih koordinatora 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Narodne Republike Kine.

Mehanizam saradnje NR Kine i Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) ustanovljen je sa ciljem da se podstakne neposrednija ekonomska saradnja ovih zemalja, posebno kroz vidove zajedničkog finansiranja velikih projekata za koje namene je Vlada NR Kine ustanovila Razvojni fond od 10 milijardi dolara.

Republika Srbija je Sekretarijatu ovog Mehanizma saradnje već dostavila dokumentaciju o 56 projekata sa kojima će naša zemlja konkurisati kod Razvojnog fonda, a odnose se ne samo na saobraćajnu infrastrukturu i transport, nego i na projekte iz oblasti energetike, kao što je plan druge faze revitalizacije TE Kostolac.

Antić će tokom sastanka ponoviti zainteresovanost srpske strane da se, već kandidovani projekat na Koridoru 11 – deonica auto-puta Obrenovac-Ljig, za koji je potreban kredit Eksim banke iz Fonda Kina-CIEZ, realizuje što pre.

Ministar će, takođe, ponuditi kineskoj strani da se u predstojećim razgovorima razmotre mogućnosti da se određeni projekti infrastrukture realizuju kroz model koncesija.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...