INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Novi asfalt za ključne saobraćajnice

23.09.2013. | Danas

Zavod za izgradnju grada saopštio je da će do kraja oktobra, pod uslovom da budu povoljne vremenske prilike, u potpunosti biti sanirani Bulevara vojvode Stepe i Vršačka ulica. Do sada su završeni radovi na sanaciji desne trake Bulevara vojvode Stepe, gledajući u smeru od pružnog prelaza prema Bulevaru kneza Miloša. Bulevar koji povezuje Detelinaru i Novo naselje je na nekim deonicama bio oštećen da je normalan saobraćaj praktično bio nemoguć.

Projekat je izrađen na osnovu prethodno sprovedenih terenskih i laboratorijskih istraživanja. Rezultati su pokazali da je zbog dugogodišnje eksploatacije i intenzivnog tranzitnog saobraćaja kolovoz trajno devastiran. Ovi radovi obuhvataju zamenu tampona i asfaltnih slojeva celom dužinom bulevara, ukupno 1,7 kilometara. Sanacija Vršačke ulice, najfrekventnije ulice na Telepu, počeće u subotu, 21. septembra.

Radovi podrazumevaju presvlačenje kolovozne konstrukcije duž cele ulice u dužini od 800 metara, na deonici od Futoške ulice do Somborskog bulevara. Radovi na rehabilitaciji kolovoza obuhvataju skidanje postojećeg sloja asfalta, popravku ivičnjaka, slivničkih rešetki i šaht poklopaca.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;