INFONET-468X60-BANNER

Uz Bulevar Evrope akva park na termalnoj vodi

12.09.2013. | Dnevnik

U Novom Sadu bi u narednih godinu dana uz Bulevar Evrope trebala da počne izgradnja savremenog akva park, koji će po sadržaju biti bolji od dosadašnjih vodenih parkova izgrađenih u našoj zemlji, izjavio je direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač. Zemljište na kojem bi trebalo da bude izgrađen zabavni park na vodi pripada Sajmu, nalazi se na prostori između Novog naselja i Detelinare, i dugo godina stoji neiskorišćeno.

Lukač ističe da je projektni zadatak za izgradnju akva parka završen, i da sada arhitekte treba ideju na prenesu u idejni prjekat, koji bi, prema direktoru Lukaču trebao da bude gotov krajem novembra. Akva park bi bio veličine između 35.000 i 40.000 kvadrata.

- Ta lokacija je zapuštena, tu je divlja deponija, a pripada Novosadskom sajmu. Nažalost, preduzeće još nije iskoristilo lokaciju, mada je proteklo, evo, već tri decenije – rekao je Lukač i podvukao da bi izgradnjom akva parka ta lokacija bila potpuno iskorišćena. - Akva park bi bio na termalnoj vodi i na ovdašnjim prostorima bio bi poseban ne samo zbog termalne vode,već i zbog nekih sadržaja, koje sada ne bi želeo da otkrijem. U svakom slučaju neće se moći porediti sa akva parkovima izgrađenim u Bačkom Petrovcu i Jagodini.

Prema rečima direktora, investicija bi koštala između šest i osam miliona evra i postoji više ideja ko bi mogao da bude investitor. Cene ulaznica će biti pristupačne, jer, kako Lukač kaže, akva park se ne gradi da bi se nešto radilo, već da građani imaju koristi.

- Razmatramo mogućnosti ko bi mogao da bude finansijer i u kome obimu. Varijante su, da bi u projekat izgradnje mogli da uđi domaći i strani investitori, pa i Novosadski sajam da u delu finansija bude deo projekta izgradnje akva parka – naveo je Lukač, i podvukao da će potencijalni investitori imati udeo u kapitalu najavljene investicije u zavisnosti od toga koliko ulože novca.

Kako je rekao još nije napravljena kalkulacija koliko bi prihoda mogao da donese akva park.

- U projekat ne ulazimo, kako neki kažu, da bi nadomestili krizu koja se navodno oseća u sajamskim manifestacijama. U odnosu na lane, ove godine se beleži porast izlagača i broj posetilaca za 11 odsto – kazao je direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;