INFONET-468X60-BANNER

Antić preuzeo funkciju ministra saobraćaja (video)

04.09.2013. | Tanjug.biz

Nastavak izgradnje velikih infrastrukturnih projekata, pre svega putnih koridora, kvalitetan odnos prema postojećoj infrastrukturi, restrukturiranje železnica i aktiviranje ruskog kredita, biće prioriteti u politici novog ministra saobraćaja, Aleksandra Antića.

- Najveći izazov je Koridor 10 i sve aktivnosti na Koridoru 11, kao i stavljanje svih potencijala u funkciju – izjavio je Antić novinarima, nakon što je juče (3. septembar 2013.) preuzeo funkciju ministra saobraćaja od Milutina Mrkonjića.

On je rekao da će konkretan plan ministarstva predstaviti za sedam do 10 dana. Antić je rekao da su ga Mrkonjić i njegov tim danas upoznali sa stanjem u resoru i priorotetnim projektima. Naveo je da već ima iskustva u određenim projektima Ministarstva saobraćaja kao što su obilaznica oko Beograda i most Zemun-Borča, i da je proteklih pet godina bio aktivni saradnik tog ministarstva.

- Ovo za mene nije novo. Učestvovao sam u pregovorima za "kineski" most, Gazelu, obilaznicu oko Beograda i mnoge druge projekte – rekao je Antić i dodao da veruje da će u saradnji sa Mrkonjićevim timom uspešno voditi Ministarstvo saobraćaja, koje je, prema njegovoj oceni, jedno od najkompleksnijih i najznačajnijih u Vladi Srbije. Napomenuo da će ostati u kabinetu u kojem je bio i dosadašnji ministar Mrkonjić

Antić je istakao da će biti posvećen poslu ministra saobraćaja i da će već sutra sa Mrkonjićem posetiti obilaznicu oko Novog Sada. Novi ministar je naveo i da će se narednih dana sastati sa direktorom Koridora Srbije, Železnica Srbije, Puteva Srbije i drugih preduzeća u tom resoru.

- Neću praviti "tektonske promene" u Ministarstvu saobraćaja. Sagledaću stanje i zajedno sa timom donositi odluke – rekao je Antić.

Mrkonjić je upoznao novog ministra sa članovima kabineta i predstavio ga kao "mladog, reprezentativnog čoveka, koji ima bogatu karijeru" dodajući da je ponosan što Antić nastavlja posao koji je započela Vlada Srbije. On je rekao da će sada biti samo poslanik u Skupštini Srbije. Na pitanje novinara koji je to projekat koji je Mrkonjić želeo da završi, a nije uspeo, on je rekao da je njegov neostvareni san završetak stanice Prokop, ali da se nada da će Antić to završiti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;