INFONET-468X60-BANNER

Lepša dvorišta za novu školsku godinu

02.09.2013. | Dnevnik

Pred početak nove školske godine Zavod za izgradnju grada pokrenuo je akciju uređenja prostora oko objekata škola i predškolskih ustanova u gradu. Kako kažu u ovom preduzeću, dok je trajao školski raspust posebna pažnja se poklonila bezbednosti dece, pa se, pre svega, krenulo od obeležavanja horizontalne signalizacije i popravke ležećih policajaja u zoni škola, da bi se potom nastavilo sa uređenjem.

Dvorište u OŠ “Prva vojvođanska brigada” pre uređenja...

Po završetku školske godine u jul stručne službe ZIG obišle su škoske objekte i konstatovale šta je sve potrebno uraditi na uređenju dvorišta i prilaza školama. Na ovaj način iskoristio se raspust , kako bi se radovi završili do septembra. Na osnovu analiziranog stanja sa terenu, ZIG je dao nalog da se uradi sanacija trotoara, prilaznih puteva, režijskih traka, koslkih prilaza, platoa i glavnih ulaza, zamena dotrajalog i oštećenog mobilijara i drugo.

Do sada su radovi izvedeni ispred predškolskih ustanova "Palčica", "Svitac", "Različak", kao i prilaz vrtiću "Zvončica" u Ulici Save Kovačevića, zatim u osnovnim školama "Žarko Zrenjanin", "Jožef Atila", "Miloš Crnjancki", "Svetozar Toza Marković", "Jovan Popović", "Kosta Trifković", "Đura Jakšić" u Kaću, kao i u gimnaziji "Laza Kostić". Radovi su još u toku u osnovnim školama "Dušan Radović" i "Ivan Gundulić", ali i "Mihajlo Pupin" u Veterniku, "Veljko Vlahović" u Šangaju i "Ivo Andrić" u Budisavi. Završetak radova očekuje se do početka školske godine, odnosno do 2. septembra.

... i sada

U Zavodu navode da će u narednom periodu nastaviti sa ovom akcijom, ali da će se bazirati na one poslove koji zahtevaju opsežnije radove. To se odnosi, pre svega, na osnovne škole "Vasa Stajić" i "Đura Daničić" i Srednje saobraćajne škole "Heroj Pinki", ali i fakultete, odnosno Fakultet tehničkih nauka, Prirodno-matematički fakuultet i Fakultet za fizičku kulturu.

Kao primer visokog standarda koji se želi postići u uređenju porsotora oko obrazovnih ustanova, u ZIG ističu primer OŠ "Prva Vojvođanska brigada", koja je pretrpela najveće izmene u odnosu na stanje u kome se nalazila. Zahvaljujući inicijativi roditelja, a u saradnji sa Zavodom, kompleks dvorišta oko ove škole potpuno je uređen. Radovi su podrazumevali nivelaciju terena, čime se rešio problem atmosferskih voda, kao i parterno uređenje samog dvorišta. Asfaltirane su staze, popločan je plato ispred službenog ulaza i ulaza za učenike betonskim pločama u boji, a ovih dana biće postavljene i klupe. Ostali najavljeni poslovi, kao što su izgradnja teretane na otvorenom, dva dečija igrališta, nadstrešnica za roditelje, biće realizovani fazno, kako se budu raspisivale javne nabavke za izvođenje radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;