INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lepša dvorišta za novu školsku godinu

02.09.2013. | Dnevnik

Pred početak nove školske godine Zavod za izgradnju grada pokrenuo je akciju uređenja prostora oko objekata škola i predškolskih ustanova u gradu. Kako kažu u ovom preduzeću, dok je trajao školski raspust posebna pažnja se poklonila bezbednosti dece, pa se, pre svega, krenulo od obeležavanja horizontalne signalizacije i popravke ležećih policajaja u zoni škola, da bi se potom nastavilo sa uređenjem.

Dvorište u OŠ “Prva vojvođanska brigada” pre uređenja...

Po završetku školske godine u jul stručne službe ZIG obišle su škoske objekte i konstatovale šta je sve potrebno uraditi na uređenju dvorišta i prilaza školama. Na ovaj način iskoristio se raspust , kako bi se radovi završili do septembra. Na osnovu analiziranog stanja sa terenu, ZIG je dao nalog da se uradi sanacija trotoara, prilaznih puteva, režijskih traka, koslkih prilaza, platoa i glavnih ulaza, zamena dotrajalog i oštećenog mobilijara i drugo.

Do sada su radovi izvedeni ispred predškolskih ustanova "Palčica", "Svitac", "Različak", kao i prilaz vrtiću "Zvončica" u Ulici Save Kovačevića, zatim u osnovnim školama "Žarko Zrenjanin", "Jožef Atila", "Miloš Crnjancki", "Svetozar Toza Marković", "Jovan Popović", "Kosta Trifković", "Đura Jakšić" u Kaću, kao i u gimnaziji "Laza Kostić". Radovi su još u toku u osnovnim školama "Dušan Radović" i "Ivan Gundulić", ali i "Mihajlo Pupin" u Veterniku, "Veljko Vlahović" u Šangaju i "Ivo Andrić" u Budisavi. Završetak radova očekuje se do početka školske godine, odnosno do 2. septembra.

... i sada

U Zavodu navode da će u narednom periodu nastaviti sa ovom akcijom, ali da će se bazirati na one poslove koji zahtevaju opsežnije radove. To se odnosi, pre svega, na osnovne škole "Vasa Stajić" i "Đura Daničić" i Srednje saobraćajne škole "Heroj Pinki", ali i fakultete, odnosno Fakultet tehničkih nauka, Prirodno-matematički fakuultet i Fakultet za fizičku kulturu.

Kao primer visokog standarda koji se želi postići u uređenju porsotora oko obrazovnih ustanova, u ZIG ističu primer OŠ "Prva Vojvođanska brigada", koja je pretrpela najveće izmene u odnosu na stanje u kome se nalazila. Zahvaljujući inicijativi roditelja, a u saradnji sa Zavodom, kompleks dvorišta oko ove škole potpuno je uređen. Radovi su podrazumevali nivelaciju terena, čime se rešio problem atmosferskih voda, kao i parterno uređenje samog dvorišta. Asfaltirane su staze, popločan je plato ispred službenog ulaza i ulaza za učenike betonskim pločama u boji, a ovih dana biće postavljene i klupe. Ostali najavljeni poslovi, kao što su izgradnja teretane na otvorenom, dva dečija igrališta, nadstrešnica za roditelje, biće realizovani fazno, kako se budu raspisivale javne nabavke za izvođenje radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;