U septembru tender za izgradnju regionalne sanitarne deponije u Subotici vredne 21 milion evra

27.08.2013. | E-kapija

Tender za izgradnju regionalne sanitarne deponije u Subotici biće raspisan u septembru, a ne u avgustu kako je prvobitno planirano, prenosi gradski portal.

Prvi tender koji se odnosi na izbor nadzora je u toku i očekuje se da on bude okončan i nadzor potpisan do kraja novembra. Tenderska dokumentacija za drugi tender, a koji se odnosi na izgradnju sanitarne deponije, odobren je od Evropske delegacije i čeka se na odobrenje od Vlade.

Ugovor sa izvođačem radova bi trebalo da se potpiše do kraja godine, što se u ovom slučaju prolongirati do početka iduće godine, ali to neće uticati na dinamiku radova koja treba da startuje početkom iduće građevinske sezone.

Ukupna vrednost projekta je 21 milion evra. Realizaciju projekta će u velikoj meri podržati Evropska unija, koja je preko IPA projekta izdvojila 80% sredstava ili 17 miliona evra. Preostalih 20% sredstava bi trebalo da obezbedi država. Rok za realizaciju ovog projekta je 5 godina i u tom periodu će biti izgrađen kompletan sistem sakupljanja, transporta, odlaganja i reciklaže otpada koji nastane na teritoriji grada Subotice i opština Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka, Novi Kneževac i Kanjiža.

Realizaciju će voditi Evropska delegacija koja raspisuje međunarodne tendere, definiše pravila i vrši izbor izvođača radova. Sredstva EU se direktno uplaćuju na račun izvođača.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...