INFONET-468X60-BANNER

RB „Kolubara“ priprema otvaranje novog eksploatacionog polja „G“

27.08.2013. | E-kapija

Godinu dana posle početka zemljanih radova na izmeštanju dela korita reke Kolubare, na delu katastarske opštine Vreoci, nedavno je završeno iskopavanje prve i druge deonice u ukupnoj dužini od 1,2 kilometra. Ti poslovi su deo projekta, velikih građevinskih radova, koji se odnose na premeštanje infrastrukturnih objekata kao što su deo korita reke Kolubare u dužini od 2,6 kilometara, deo korita reke Peštan, mostova, dela Ibarske magistrale u dužini od 7,2 kilometra kao i postrojenja za vodosnabdevanje.

Realizacija ovog projekta predstavlja i jedan od preduslova za otvaranje novog površinskog kopa polja "G", što je izuzetno značajno za dugoročnu stabilnost kontinuiteta proizvodnje uglja na kolubarskim kopovima. Prema predviđenoj dinamici radova, poslednja faza poslova na novom koritu reke Kolubare planirana je do kraja 2014. godine, kada se očekuje da će reka Kolubara poteći novim delom korita.

U Rudarskom basenu "Kolubara" aktivno se radi na ovom obimnom i složenom projektu. Prema rečima Gorana Markovića, rukovodioca Odeljenja za nadzor površinskih kopova RB "Kolubara", stručne službe beogradskog Instituta "Jaroslav Černi" i Građevinskog fakulteta iz Beograda, završile su reviziju Glavnog projekta izmeštanja korita reke Kolubare u drugoj fazi sa pritokom Peštan i Glavnog projekta sistema za vodosnabdevanje ogranka "Prerada" i predali ih RB "Kolubara".

U toku je prikupljanje tenderske dokumentacije za raspisivanje javnih nabavki za izmeštanje navedenih infrastrukturnih objekata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;