INFONET-468X60-BANNER

„Falkensteiner“ ulaže 30 miliona evra na Staroj planini

26.08.2013. | Tanjug

Ministarstvo finansija i privrede i Javno preduzeće (JP) za razvoj planinskog turizma "Stara planina", potpisali su Memorandum o razumevanju sa austrijskom kompanijom "Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG" (FMTG), kojim je najavljena još jedna direktna strana investicija u Srbiji vredna 30 miliona evra.

Reč je o nastavku izgradnje turističkog centra na Staroj planini, a potpisnici memoranduma su ministar Mlađan Dinkić, direktor kompanije "Falkenštajner" Otmar Michaeler i direktor JP "Stara planina" Svetislav Popadić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kompanija "Falkensteiner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, namerava da u narednih šest godina na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Predviđena ukupna površina objekata iznosi oko 35.000 kvadratnih metara, a planirana vrednost investicije je 30 miliona evra.

Inače, austrijska kompanija je već prisutna na Staroj planini kao upravljač "Falkensteiner Hotela Stara Planina", izgrađenog 2010. godine, a u Srbiji je i vlasnik "Falkensteiner" hotela Beograd, u čiju je izgradnju investirala 45 miliona evra.

"Falkensteiner" će upravljati poslovanjem ovih objekata, a izgradnja će se odvijati u dve faze. Prva faza obuhvata tri kondotela čija gradnja treba da počne sledeće godine i da bude završena do kraja 2016. godine, dok izgradnja preostala tri objekta treba da bude realizovana u periodu od 2017. do kraja 2019. godine.

Sredstva za izgradnju objekata obezbediće strani investitor, a Republika Srbija će preko JP "Stara planina" obezbediti zemljište, prateću infrastrukturu i sve potrebne dozvole.

Osim ovoga, JP "Stara planina" je u toku ove godine raspisalo javne pozive za suinvestitore i za druge objekte na Jabučkom ravništu na Staroj planini, pa će tako naredne godine početi izgradnja još jednog kondotela i tri višeporodična apartmanska objekata na ovoj lokaciji, i to od strane dva domaća investitora, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;