"Strawberry energy" u finalu "World Technology Award" takmičenja

23.08.2013. | E-kapija

U konkurenciji od više od 20 renomiranih svetskih kompanija, "Strawberry energy" kao jedina srpska kompanija, ušla je u finale takmičenja za najbolju tehnološku kompaniju u kategoriji zaštite životne sredine, takozvanu "World technology award" u organizaciji Svetske tehnološke mreže ("World Technology Network").

Kompanija "Strawberry energy", autor prvog javnog solarnog punjača za mobilne uređaje "Strawberry Drvo", nominovana je od strane dosadašnjih pobednika ovog takmičenja koje u 20 kategorija izdvaja kompanije i pojedince od značaja za razvoj 21. veka. Rame uz rame sa kompanijama "Facebook", "Google", "Dropbox", "AT&T", "Tesla Motors" i drugim multinacionalnim korporacijama kao jednim od finalista u drugih 19 kategorija, "Strawberry energy" jedina je kompanija iz Srbije. U kategoriji zaštite životne sredine, "Strawberry energy" takmiči se sa svetski istaknutim ekološkim kompanijama kao što su "Eco-Fuel Africa", "Biofungitek", "Ecosphere technologies" i drugi.

Pobednici će biti proglašeni na svečenoj ceremoniji u konferencijskoj sali "Time" magazina u Njujorku, kao završnica dvodnevnog "World Technology" samita koji će se održati 14. i 15. novembra. Neke od najznačajnijih svetskih medijsih kuća kao što su "Time magazine", "CNN", "Fortune" i "Science" biće medijski pokrovitelji ove svečanosti.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...