INFONET-468X60-BANNER

Štede i rade punom parom

09.08.2013. | Dnevnik

Iako je opštinski vrh najavio da se mora štedeti, Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju opštine kaže da je, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, odlučeno da mere štednje ne utiču na planirane investicione projekte, te da će do kraja ove godine  biti završeno saniranje i asfaltiranje ulica u svim  naseljima staropazovačke opštine, obnovljena saobraćajna signalizacija i sanirane rupe na kolovozima, kao i da se ne odustaje od nekoliko investicija.

U junu je urađena rekonstrukcija centra Novih Banovaca, što je obuhvatilo uređenje kolovozne trake širine pet metara, odvođenje atmosferskih voda, izgradnju  25 novih parking mesta, uređenje zelenih površina i prostora oko spomenika, trotoara i postavljanje klupa. Za septembar je najavljena rekonstrukcija centra Nove Pazove, a radovi obuhvataju uređenje centralne raskrsnice, poboljšanje saobraćajne signalizacije, sređivanje staza za pešake i parkinga. Za Novu Pazovu je planirano i ulaganje u sportsko-rekreativni centar "Velika bara". Centar će imati raznovrsne sadržaje među kojima trg, centralni i pomoćni fudbalski teren, terene za male sportove, sportsku halu, park, jezero, igralište za decu, zelene površine, kafeteriju.

Uređenje centra naselja je planirano i za Stare Banovce, pripremljena je projektna dokumentacija, a predviđeno je da se u okviru tih radova  sve instalacije spuste pod zemlju i reši pitanje fekalne i kišne kanalizacije. Pored toga, za Stare Banovce je planirano uređenje glavnog i pomoćnog fudbalskog terena sa nivelisanjem i instaliranjem savremenih sistema za zalivanje zelenih površina, izgradnja dečjeg vrtića, utvrde na obali Dunava i pristana, marine, hotela i drugih turističkih sadržaja za koje  je već urađen detaljni urbanistički plan. Izgradnja dečjeg vrtića će početi u maju 2014. kažu u Direkciji, dok će izgradnja vrtića u Belegišu početi već ovog septembra.

Vrtić u Belegišu podseća na dvorac iz bajke, dok je starobanovački vrtić projektovan u stilu starih sremačkih kuća. U tom stilu je projektovana i nova kapela na seoskom groblju u Vojki čiju izgradnju finansira meštanin Branislav Ćurčin. U Golubincima je najavljena izgradnja sportske hale. Radovi na ovom objektu bi trebalo da budu završeni do kraja iduće godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;