IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Holcim“ poklonio opštini Knić rudnik gipsa

08.08.2013. | Tanjug

Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, opština Knić i kompanija "Holcim" potpisali su u sredu Memorandum o saradnji kojim "Holcim" opštini Knić poklanja rudnik gipsa "Lipnica" u Gruži.

Memorandum koji definiše odnose tri strane povodom prenosa prava svojine na svim nepokretnostima, koje su sačinjavale kompleks rudnika kod Knića potpisali su ministar rudarstva Milan Bačević, predsednica opštine Knić Dragana Jovanović i generalni direktor "Holcim" Srbija Klaudiu Soare.

- Na potezu je sada opština Knić da pronađe strateškog partnera koji bi obezbedio finansijska sredstva da se rudnik, koji ne radi od 2004. godine reaktivira - kazao je Bačević nakon potpisivanja tog dokumenta.

On je istakao da procene pokazuju da bi ponovno otvaranje rudnika gipsa značilo zapošljavanje oko 100 ljudi i dodao da bi novi investitor pored eksploatacije gipsa mogao da se bavi i izradom finalnih proizvoda od gipsa.

Bačević je naglasio da će država i ministarstvo rudarstva učiniti sve da se proces reaktivacije rudnika ubrza. Prema rečima Bačevića, biće potrebno uraditi nove studije vezane za rudnik u Gruži, proveriti u kom je stanju jama i utvrditi troškove aktivacije rudnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;