SFSOPLATE-468X60-BANNER

Umesto doma zdravlja, benzinska pumpa

06.08.2013. | Danas

Problemi žitelja u naselju Stepa Stepanović ne prestaju. Prema rečima predsednika Udruženja stanovnika ovog naselja, Željka Miloševića, prilikom kupovine stana objašnjeno im je da će biti napravljeni osim škola i vrtića, tržni centar i dom zdravlja.

- Građevinska direkcija Srbije (GDS), koja je investitor radova, promenila je prvobitni Projekat. Na novom, promenjenom Urbanističkom projektu za izgradnju koji je bio izložen na javnoj prezentaciji u zgradi Gradske uprave, parcela unutar naselja koja je bila predviđena za dom zdravlja sa ostalim pratećim sadržajima je podeljena na šest manjih. Na jednoj od tih parcela biće izgrađena benzinska pumpa sa pretakalištem za tečni naftni gas, što nije bilo u prvobitnom Projektu. Pa ćemo tako umesto doma zdravlja dobiti pumpu, kojih u okruženju ima već nekoliko – kaže Milošević za nas list.

Kako je objasnio, Udruženje je zatražilo bliže informacije o iznenadnom uvođenju benzinske pumpe. GDS je odbila zahtev, s obrazloženjem da predstavlja, zloupotrebu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti.

- Stanovnike naselja interesuje da li će biti izgrađen državni dom zdravlja, a ne da taj prostor daju nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi u zakup. Svi se prave da o tome ništa ne znaju, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove nas upućuje na GDS, a ovi pak na Sekretarijat i na Komisiju za planove, koja bi danas, navodno, trebalo da održi sednicu na kojoj će biti usvojen novi Urbanistički projekat. Međutim, kako smo saznali iz Sekretarijata, ta sednica je zatvorena za javnost, pa stanari neće moći da obore taj Projekat – naglašava Milošević. On dodaje da nemaju drugo rešenje već da pozovu stanovnike naselja na proteste, zbog izostavljanja izgradnje tržnog centra, doma zdravlja, kao i ostalih pratećih sadržaja.

Sekretar za urbanizam i građevinske poslove, Milan Vuković, kaže da je izgradnja čitavog stambenog kompleksa Stepa Stepanović u nadležnosti države i Građevinske direkcije Srbije i da je to adresa na koju stanovnici tog naselja treba da se obrate.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;