BK GROUP: Mega-projekat u Iraku donosi 12 milijardi dolara

31.07.2013. | Tanjug

Menadžment "BK Grupe" (BK GROUP) predstavio je danas vladi Iraka projekat "Bagdad vorld" (Baghdad World), koncipiran po principu "grad u gradu" na 5,7 miliona kvadratnih metara, koji bi Srbiji doneo 12 milijardi dolara, saopštila je ta kompanija.

Na sastanku delegacije "BK GROUP", koju je predvodio Dragomir J. Karić, sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Salehom al-Mutlakom i ministrom građevinarstva Mohamedom a Darajiem, utvrđene su smernice za dalju koordinaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje mega kompleksa "Baghdad World", navedeno je u saopštenju.

"BK GROUP" navodi da će projekat "Baghdad World" obnoviti istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva i da očekuje punu podršku Republike Srbije, "koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta".

Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90 odsto industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje", navodi kompanija. U cilju realizacije, "ovog za Irak strateškog projekta", "BK GROUP" će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

U kompleksu "Baghdad World", od 5,7 miliona kvadratnih metara, smešteno je sve što je neophodno za život, rad, odmor i kulturno-intelektualne aktivnosti i u njemu će biti izgrađen najveći regionalni Međunarodni finansijski centar, koji se može uporediti sa najvećim svetskim projektima, kao što je Makao u Kini, "Venecija" u Las Vegasu, Dubai International Financial Center, "Moscow City".

Ta kompanija podseća da je pre tri godine pobedila na međunarodnom konkursu i dobila mogućnost izgradnje projekta od milion kvadratnih metara u Iraku, čiju su koncepciju u potpunosti pripremili arhitekte i inženjeri iz Srbije, pobedivši najpoznatije svetske kompanije.

 
Share |

Komentari: 2

Danilo 07.08.2013 10.50.01

i meni je drago

mitar 31.07.2013 15.01.23

Drago mi je da vidim da, pored ekonomske krize, naše građevinske kompanije izvode radove. Da danas naše građevinske kompanije učestvuju na tenderima i pobeđuju u vrlo oštroj međunarodnoj konkurenciji. Primer je BK Grupa…

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...
Snezana 07.07.2021.
Moje postovanje. Imam kucu kominovanu naboj...