BK GROUP: Mega-projekat u Iraku donosi 12 milijardi dolara

31.07.2013. | Tanjug

Menadžment "BK Grupe" (BK GROUP) predstavio je danas vladi Iraka projekat "Bagdad vorld" (Baghdad World), koncipiran po principu "grad u gradu" na 5,7 miliona kvadratnih metara, koji bi Srbiji doneo 12 milijardi dolara, saopštila je ta kompanija.

Na sastanku delegacije "BK GROUP", koju je predvodio Dragomir J. Karić, sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Salehom al-Mutlakom i ministrom građevinarstva Mohamedom a Darajiem, utvrđene su smernice za dalju koordinaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje mega kompleksa "Baghdad World", navedeno je u saopštenju.

"BK GROUP" navodi da će projekat "Baghdad World" obnoviti istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva i da očekuje punu podršku Republike Srbije, "koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta".

Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90 odsto industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje", navodi kompanija. U cilju realizacije, "ovog za Irak strateškog projekta", "BK GROUP" će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

U kompleksu "Baghdad World", od 5,7 miliona kvadratnih metara, smešteno je sve što je neophodno za život, rad, odmor i kulturno-intelektualne aktivnosti i u njemu će biti izgrađen najveći regionalni Međunarodni finansijski centar, koji se može uporediti sa najvećim svetskim projektima, kao što je Makao u Kini, "Venecija" u Las Vegasu, Dubai International Financial Center, "Moscow City".

Ta kompanija podseća da je pre tri godine pobedila na međunarodnom konkursu i dobila mogućnost izgradnje projekta od milion kvadratnih metara u Iraku, čiju su koncepciju u potpunosti pripremili arhitekte i inženjeri iz Srbije, pobedivši najpoznatije svetske kompanije.

 
Share |

Komentari: 2

Danilo 07.08.2013 10.50.01

i meni je drago

mitar 31.07.2013 15.01.23

Drago mi je da vidim da, pored ekonomske krize, naše građevinske kompanije izvode radove. Da danas naše građevinske kompanije učestvuju na tenderima i pobeđuju u vrlo oštroj međunarodnoj konkurenciji. Primer je BK Grupa…

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...