Rekonstrukcija Bali-begove džamije u Nišu čeka novi projekat

24.07.2013. | Južne vesti

Postojeći projekat rekonstrukcije krova Bali-begove džamije u niškoj Tvrđavi nije valjao. Nakon izrade novog krenuće se u realizaciju, poručuju iz Direkcije za izgradnju grada. Iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić nedavno prilikom formiranja Saveta za revitalizaciju Tvrđave potencirao Bali-begovu džamiju kao objekat čiju rekonstrukciju treba očekivati do kraja godine sa tim se, u skorijem periodu, po svemu sudeći neće početi.

Kako kažu u Direkciji za izgradnju grada glavni razlog za to je loše izrađen projekat rekonstrukcije koji "izlazi iz predviđenih gabarita".

- Postojeći projekat rekonstrukcije tih kupola je izašao iz postojećih gabarita i dimenzija, i resorna Uprava je to vratila. Sada je dogovor sa novom direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika da se napravi novi projekat – kaže portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

Nakon izrade novog projekta, objašnjava Videnović, krenuće se sa realizacijom.

- Sada se čeka novi projekat i kada se on izradi u gabaritu onda će da se dobiti dozvola i krenuti sa radovima – kaže Videnović.

Podsetimo, po starom projektu krajem prošle godine već je bio raspisan tender za izvođača radova na rekonstrukciji krova. Ipak, zbog, kako je tada rečeno, slabog interesovanja i prijave samo jedne firme tender je propao. Za vreme Turaka, Bali-begova džamija je bila vojna džamija, a danas se koristi kao galerijski prostor poznatiji kao Salon 77.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...