IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija Bali-begove džamije u Nišu čeka novi projekat

24.07.2013. | Južne vesti

Postojeći projekat rekonstrukcije krova Bali-begove džamije u niškoj Tvrđavi nije valjao. Nakon izrade novog krenuće se u realizaciju, poručuju iz Direkcije za izgradnju grada. Iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić nedavno prilikom formiranja Saveta za revitalizaciju Tvrđave potencirao Bali-begovu džamiju kao objekat čiju rekonstrukciju treba očekivati do kraja godine sa tim se, u skorijem periodu, po svemu sudeći neće početi.

Kako kažu u Direkciji za izgradnju grada glavni razlog za to je loše izrađen projekat rekonstrukcije koji "izlazi iz predviđenih gabarita".

- Postojeći projekat rekonstrukcije tih kupola je izašao iz postojećih gabarita i dimenzija, i resorna Uprava je to vratila. Sada je dogovor sa novom direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika da se napravi novi projekat – kaže portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

Nakon izrade novog projekta, objašnjava Videnović, krenuće se sa realizacijom.

- Sada se čeka novi projekat i kada se on izradi u gabaritu onda će da se dobiti dozvola i krenuti sa radovima – kaže Videnović.

Podsetimo, po starom projektu krajem prošle godine već je bio raspisan tender za izvođača radova na rekonstrukciji krova. Ipak, zbog, kako je tada rečeno, slabog interesovanja i prijave samo jedne firme tender je propao. Za vreme Turaka, Bali-begova džamija je bila vojna džamija, a danas se koristi kao galerijski prostor poznatiji kao Salon 77.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;