INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Naselje Stepa Stepanović: Prvi vrtić u oktobru

10.07.2013. | Novosti

Početkom oktobra mališani u naselju "Stepa Stepanović" useliće se u novi vrtić depandans u zgradi 6a, a već u septembru naredne godine trebalo bi da bude završeno još jedno novo obdanište i škola. Građevinska direkcija Srbije odlučila je da pomogne gradu i donira projekte za jedan vrtić i školu, u vrednosti od oko 12 miliona dinara, dok će iz gradske kase za izgradnju ova dva objekta biti izdvojeno 12,5 miliona evra.

Prema rečima Ljiljana Jovčić, gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, GDS je vlasnik depandansa u zgradi 6a.

- Prostor ne može da se prenameni i postane poslovni, već mora da se ispoštuje procedura, s obzirom na to da u takvom stambenom naselju mora da postoji obdanište – tvrdi Jovčićeva. - Grad će depandans uzeti u zakup od vlasnika i smestiti jedan broj mališana iz "Stepe".

Prostor u zgradi 6a je površine oko 400 kvadratnih metara i u njemu će, prema proračunima Sekretarijata za dečju zaštitu, moći da boravi stotinak mališana. Vrednost radova je oko 100.000 evra i oni će kao pomoć gradu biti isplaćeni iz kase Građevinske direkcije Srbije.

- Uredićemo obdanište od sive faze do upotrebe, a sekretarijat će finansirati nabavku nameštaja i mobilijara – kažu u GDS. - Prošle nedelje je raspisan tender za izvođača radova. U planu je da vrtić predamo gradu čim ga privedemo nameni, a nadamo se da će to biti već u oktobru.

Izrada glavnih projekata za kombinovanu dečju ustanovu i osnovnu školu na lokaciji "Stepa Stepanović" je u završnoj fazi. Projektant Saobraćajni Institut CIP je idejno rešenje projekta završio u predviđenom roku, odnosno još krajem aprila. Jedina kočnica, kako tvrde u Građevinskoj direkciji Srbije, je bio taj, što nije izvršen prenos prava javne svojine sa Republike Srbije na grad Beograd, pa investitor Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu nije bio u mogućnosti da ishoduje lokacijsku dozvolu, koja je uslov za izradu tehničke dokumentacije.

- Vlada Srbije je pre desetak dana donela zaključak o prenosu, odnosno razmeni nepokretnosti, tačnije zemljišta između Republike i grada – kaže Jovčić. - Očekujemo da do kraja nedelje dobijemo ovaj zaključak, pa ćemo onda pokrenuti postupak dobijanja lokacijske dozvole. Nikakvih zastoja nema u odnosima između Građevinske direkcije i grada po pitanju izgradnje obdaništa i škole.

Po dobijanju lokacijske dozvole, biće kompletirana projektna dokumentacija, koja će biti prosleđena investitoru, odnosno Sekretarijatu na dalju realizaciju. Dinamika izgradnje vrtića i škole zavisiće, kako tvrde u GDS, od investitora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;