INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jenei: Oživeti građevinsku industriju

08.07.2013. | RTV

Za pokretanje novih investicija u proizvodnji građevinskih materijala u ovom trenutku nema opravdanja, već je za to potrebna veća potražnja i oživljavanje građevinske industrije u Srbiji, izjavio je direktor fabrike crepova "Tondah - Potisje Kanjiža" Ištvan Jenei.

On je ocenio da su investicije u modernizaciju kompanije zaokružene, a da su za dalju modernizaciju kako proizvodnje, tako i proizvoda spremni projekti, čija realizacija zavisi od oporavka domaće građevinske industrije.

"Čim naše građevinarstvo bude bolje krenulo, i potražnja za ovim proizvodima bude značajnija, tek onda ćemo razmisliti o sledećim koracima. Zamisli i projekte već imamo spremne, međutim, za pokretanje novih investicija u građevinarstvu i proizvodnji građevinskih materijala nema opravdanja u ovom trenutku", kaže Jenei.

On je dodao da je investicioni ciklus u ovoj kompaniji trajao od početka 2004. do kraja 2006. godine.

"I prošle godine smo imali značajnu investiciju vrednu preko pet miliona evra. Mi se sa tim ne dičimo, ali je to ulaganje kojim smo proširili naše kapacitete u proizvodnji crepova kakvi su postavljeni na krovu Vinarije "Zvonko Bogdan", a koji je proglašen za najlepši u Evropi", rekao je Jenei novinarima na svečanosti priređenoj tim povodom.

Austrijski proizvođač crepa "Tondah" ima fabrike u 12 zemalja srednje i istočne Evrope, a "Potisje Kanjiža" u njihovom sastavu posluje od 2003. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;