INFONET-468X60-BANNER

Uskoro tender za projektnu dokumentaciju puteva Lajkovac-Valjevo i Šabac-Loznica

04.07.2013. | E-kapija

Čelnici Grada Valjeva su sa predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave dogovorili postupak raspisivanja javne nabavke za izradu idejnog rešenja za izgradnju regionalnog auto-puta M4 od Lajkovca do Valjeva, kao i puta Šabac-Loznica, saopšteno je na sajtu grada Valjeva.

Delegacija Valjeva sa gradonačelnikom Stankom Terzićem na čelu, pomoćnikom gradonačelnika Selimirom Manojlovićem, članom Gradskog veća Nikolom Radojičićem i predstavnikom Direkcije za izgradnju Valjeva Milanom Trifunović dogovorila se sa predstavnicima Ministarstva o finansiranju i postupku raspisivanja javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za izgradnju saobraćajnice, dužine 27 km, koja će povezati Valjevo sa Koridorom 11.

Početak izrade ovog, kao i idejnog projekta za put od Šapca do Loznice, planiran je za avgust 2013. godine, a završetak istih u proleće sledeće godine, nakon čega će početi izgradnja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave u potpunosti će finansirati izradu projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju ova dva puta, a u okviru Program mera o rasporedu i korišćenju sredstava za podsticanje regionalnog razvoja u 2013. godini.

Na sastancima su, osim predstavnika Ministarstva, prisustvovali predstavnici rukovodstava lokalnih samouprava kroz koje će buduće saobraćajnice proći, kao i predstavnici preduzeća "Putevi Srbije".

Budući put od Šapca do Loznice u dužini od oko 60 km povezaće AP Vojvodinu sa zapadnim delom Srbije i istočnim delom Republike Bosne i Hercegovine, dok će budući put od Valjeva do Lajkovca u dužini od 27km povezati Valjevo sa Koridorom 11. Izgradnjom ovih saobraćajnica ostvariće se bolji i ekonomičniji uslovi prevoza putnika i robe u ovim područjima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;