Uskoro tender za projektnu dokumentaciju puteva Lajkovac-Valjevo i Šabac-Loznica

04.07.2013. | E-kapija

Čelnici Grada Valjeva su sa predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave dogovorili postupak raspisivanja javne nabavke za izradu idejnog rešenja za izgradnju regionalnog auto-puta M4 od Lajkovca do Valjeva, kao i puta Šabac-Loznica, saopšteno je na sajtu grada Valjeva.

Delegacija Valjeva sa gradonačelnikom Stankom Terzićem na čelu, pomoćnikom gradonačelnika Selimirom Manojlovićem, članom Gradskog veća Nikolom Radojičićem i predstavnikom Direkcije za izgradnju Valjeva Milanom Trifunović dogovorila se sa predstavnicima Ministarstva o finansiranju i postupku raspisivanja javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za izgradnju saobraćajnice, dužine 27 km, koja će povezati Valjevo sa Koridorom 11.

Početak izrade ovog, kao i idejnog projekta za put od Šapca do Loznice, planiran je za avgust 2013. godine, a završetak istih u proleće sledeće godine, nakon čega će početi izgradnja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave u potpunosti će finansirati izradu projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju ova dva puta, a u okviru Program mera o rasporedu i korišćenju sredstava za podsticanje regionalnog razvoja u 2013. godini.

Na sastancima su, osim predstavnika Ministarstva, prisustvovali predstavnici rukovodstava lokalnih samouprava kroz koje će buduće saobraćajnice proći, kao i predstavnici preduzeća "Putevi Srbije".

Budući put od Šapca do Loznice u dužini od oko 60 km povezaće AP Vojvodinu sa zapadnim delom Srbije i istočnim delom Republike Bosne i Hercegovine, dok će budući put od Valjeva do Lajkovca u dužini od 27km povezati Valjevo sa Koridorom 11. Izgradnjom ovih saobraćajnica ostvariće se bolji i ekonomičniji uslovi prevoza putnika i robe u ovim područjima.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...