Nastavak izgradnje obilaznice oko Zrenjanina u septembru 2013

26.06.2013. | Beta

Nastavak izgradnje obilaznice oko Zrenjanina, na koju se čeka 20 godina, trebalo bi da počne u septembru, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Darko Karan. On je rekao da je danas održao sastanak sa čelnicima Direkcije za izgradnju i uređenje Grada Zrenjanina i novosadske projektantske firme "Gra-mont" i da je izvršena predaja lokacijske dozvole, koja je, kako kaže, konačno dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i graditeljstvo.

- Ono što je bitno reći jeste da u sledeća dva meseca očekujemo i dobijanje projekta sa građevinskom dozvolom, takozvani izvođački projekat kako bismo od septembra počeli sa radovima. Paralelno vodimo pregovore sa "Putevima Srbije" da na osnovu idejnog projekta mogu raspisati tender za izvođača radova – istakao je Karan.

Prema njegovim rečima, za eksproprijaciju zemljišta na kome će biti izgrađena obilaznica Grad Zrenajnin je izdvojio 80 miliona dinara, a vrednost projektovanja je oko osam miliona dinara. Karan je podsetio da je oktobra prošle godine potpisan protokol za izgradnju obilaznice sa "Putevima Srbije" koji su, preko Vlade Srbije, za tu namenu opredelili 700 miliona dinara.

- Svi smo zadovoljni jer smo konačno krenuli sa mrtve tačke, odnosno do septembra ćemo imati izvođački projekat i moći ćemo da krenemo u izgradnju obilaznice, tačnije trase duge 2,2 kilometra, od puta za Mihajlovo do Prvomajske ulice – rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

On je kazao da je namera da se izgradnja obilaznice radi po segmentima, pa se tako naredne godine očekuje početak radova na izgradnji trase duge četiri kilometra od Mihajlovačkog druma do kružnog toka za Klek i Lazarevo. U planu je i izgradnja mosta i nadvožnjaka za koje je urađena projektna dokumentacija. Budući da zbog sveobuhvatnosti radovi na izgradnji mosta traju dve godine, može se očekivati da obilaznica u potpunosti bude završena za oko tri godine.

Do sada je izgrađeno 5,5 kilometara obilaznog puta oko Zrenjanina i jedan nadvožnjak, deo između puteva za Novi Sad i Mihajlova u funkciji je od oktobra 2006. godine, a ostalo je da se uradi još 5,5 kilometara puta, nadvožnjak i most. Puštanjem u funkciju obilaznog puta oko Zrenjanina stiču se uslovi za izmeštanje teretnog tranzitnog saobraćaja iz najprometnijih gradskih saobraćajnica, što je godinama unazad stvaralao velike probleme i gužve u gradskom saobraćaju.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...