Vodeći mađarski proizvođač montažnih kuća "Loglen" zainteresovan za izgradnju fabrike u Alibunaru

20.06.2013. | E-kapija

Vodeći mađarski proizvođač montažnih kuća "Loglen" zainteresovan je da izgradi pogon za proizvodnju delova nisko energetskih objekata namenjenih izgradnji montažnih kuća i drugih stambenih objekata u Alibunaru. Izgradnja ovih delova vrši se po najnovijoj tehnologiji u ovoj oblasti i licencirana je od EU do 2025. godine.

Predstavnici kompanije "Loglen" iz Subotice susreli su se tim povodom sa rukovodstvom opštine Alibunar, pomoćnicima predsednika opštine Vojislavom Diklićem i Sašom Cvetkovićem, poslanikom u Skupštini AP Vojvodine Nedeljkom Konjokradom i članom Opštinskog veća Zlatanom Vujnovićem.

Istaknuto je i da bi podizanje fabrike u Alibunaru, tj. Srbiji, za matičnu kompaniju u Segedinu puno značilo, jer bi se proizvodi odavde i izvozili. Reč je o isplativoj proizvodnji koja predstavlja vrhunac u građevinarstvu. Shodno kursu lokalne politike domaćini su spremni da investitoru obezbede besplatno zemljište, infrastrukturu, pomognu zapošljavanje 50 radnika i obezbede odgovarajuće subvencije. Za domaćine ovo predstavlja ozbiljan i prihvatljiv program koji će omogućiti da se pored kuća grade i drugi značajni objekti, jer je reč o profilisanim konstrukcijama. Proizvodi imaju visoku zvučnu i termičku izolaciju, a objekti se grade deset puta brže od tradicionalnih tehnologija.

Za predstavnike opštine Alibunar pomenuti proizvodi predstavljaju i potencijalno rešenje za rekonstrukciju šest azbesnih škola u opštini. Čulo se da je ovakva fabrika trebala da se gradi u Osečini i da bi ova u Alibunaru bila prva u širem regionu. Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Vojislava Diklića pomenuta poseta visoko je ocenjena sa obe strane, a narednih dana očekuje se i pismo o namerama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...