IZOLACIJA-468X60-BANNER

Vodeći mađarski proizvođač montažnih kuća "Loglen" zainteresovan za izgradnju fabrike u Alibunaru

20.06.2013. | E-kapija

Vodeći mađarski proizvođač montažnih kuća "Loglen" zainteresovan je da izgradi pogon za proizvodnju delova nisko energetskih objekata namenjenih izgradnji montažnih kuća i drugih stambenih objekata u Alibunaru. Izgradnja ovih delova vrši se po najnovijoj tehnologiji u ovoj oblasti i licencirana je od EU do 2025. godine.

Predstavnici kompanije "Loglen" iz Subotice susreli su se tim povodom sa rukovodstvom opštine Alibunar, pomoćnicima predsednika opštine Vojislavom Diklićem i Sašom Cvetkovićem, poslanikom u Skupštini AP Vojvodine Nedeljkom Konjokradom i članom Opštinskog veća Zlatanom Vujnovićem.

Istaknuto je i da bi podizanje fabrike u Alibunaru, tj. Srbiji, za matičnu kompaniju u Segedinu puno značilo, jer bi se proizvodi odavde i izvozili. Reč je o isplativoj proizvodnji koja predstavlja vrhunac u građevinarstvu. Shodno kursu lokalne politike domaćini su spremni da investitoru obezbede besplatno zemljište, infrastrukturu, pomognu zapošljavanje 50 radnika i obezbede odgovarajuće subvencije. Za domaćine ovo predstavlja ozbiljan i prihvatljiv program koji će omogućiti da se pored kuća grade i drugi značajni objekti, jer je reč o profilisanim konstrukcijama. Proizvodi imaju visoku zvučnu i termičku izolaciju, a objekti se grade deset puta brže od tradicionalnih tehnologija.

Za predstavnike opštine Alibunar pomenuti proizvodi predstavljaju i potencijalno rešenje za rekonstrukciju šest azbesnih škola u opštini. Čulo se da je ovakva fabrika trebala da se gradi u Osečini i da bi ova u Alibunaru bila prva u širem regionu. Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Vojislava Diklića pomenuta poseta visoko je ocenjena sa obe strane, a narednih dana očekuje se i pismo o namerama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;