IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hoće li Pančevci dobiti jezero

30.05.2013. | RTS

Između železničke stanice i Sportskog centra "Mladost" u Pančevu na 10.000 kvadratnih metara prostire se bara Peskana koja već decenijama predstavlja ruglo grada. Još 2002. godine Đorđe Savić je, u ime Zelene stranke, pokrenuo akciju spasavanja tog neiskorišćenog prostora.

"Ona treba da dobije mnogo veći značaj. Sa izgradnjom drugog železničkog koloseka između Beograda i Pančeva ovde bi mogli veoma jednostavnim prevozom da dolaze i turisti iz našeg glavnog grada, jer je predviđeno da Peskana postane lepo uređeno kupalište", kaže Savić. "Sramota je da Pančevci koji imaju dve reke, Tamiš i Dunav, nemaju gde da se kupaju."

Pančevci željno iščekuju da dobiju novo kupalište, a građani kažu da dok ne vide početak radova ne veruju da će se ta bara pretvoriti u veštačko jezero.

Jovan Stanković, tehnički direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva, kaže da je projekat za Peskanu završen i da je novac za prvu fazu radova i za odmuljavanje vodene površine obezbeđen.

"Sledeća faza bila bi uređenje obale, postavljanje klupa, ograde, osvetljenja i svega što je potrebno da ovaj prostor postane sastavni deo Sportskog centra Mladost koji će u svojoj ponudi imati i nove rekreativne i turističke sadržaje", kaže Stanković.

Peskanu za sad posećuju jedino pecaroši iako tu ribe odavno nema. Predsednik Saveta za sport Gradskog odbora SNS-a Zoran Rajačić kaže da želi da se ova ružna slika što pre promeni:

"Mi smo osmislili da ovo postane sportsko-rekreativni centar na vodi koji će preko leta Pančevcima služiti za kupanje, a zimi za klizanje. U svakom slučaju ovaj prostor mora što racionalnije da se iskoristi."

Za kompletno sređivanje tog prostora neophodno je obezbediti oko milion evra, i zato u Direkciji za igradnju i uređenje grada planiraju da ovaj posao rade u tri faze i da Pančevci što pre dobiju mesto na kojem će moći da uživaju tokom čitave godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;