IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održan sajam investicija i nekretnina BelRE

29.04.2013. | RTS

Kako privući strane investicije i šta uraditi da se uredi tržište nekretnina, pitanja su koja su obeležila BelRE, Međunarodni sajam investicija u Beogradu. Strani investitori kažu da su cene za ulaganje u Srbiji povoljne, ali im je prepreka to što im "uvek nedostaje još jedan papir".

Iako je, sudeći po studiji Svetske banke za dobijanje građevinske dozvole u Srbiji potrebno 19 procedura i 20 različitih dozvola, za razliku od Velike Britanije, na primer, gde je za to potreban jedan papir, strani investitori u Srbiji vide mnogo mogućnosti za poslovanje.

Domaćim investitorima koji grade stanove, kako navode, posao otežavaju veliki nameti na gradnju, koji znatno poskupljuju cenu kvadrata, tako da prodaja ide loše, iako samo Beogradu postoji veliki broj potencijalnih kupaca.

Ljiljana Potkrajac iz "Aramont", firme koja gradi kompleks "Dunavske terase" kaže da sistemu u Srbiji uvek nedostaje još jedan papir.

- Košta nas vreme, košta nas projekat, neprilagođena regulativa i to sve na kraju povećava cenu kvadrata, što se odrazi na kraju na kupce – objašnjava Ljiljana Potkrajac.

Gradovi i opštine Srbije, banke, investicioni fondovi i izvođači radova predstavili su investicione projekte, projekte stambenih i poslovnih kompleksa, industrijske zone i mogućnosti za ulaganje u obnovljive izvore energije, industriju i poljoprivredu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;