Sombor drugi put konkuriše za izgradnju puta Sombor-Vrbas

17.04.2013. | E-kapija

Grad Sombor će predati dokumentaciju za izgradnju puta Sombor-Kula-Vrbas Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, uključujući i deonicu Sombor-Bezdan-Kolut-Bački Breg. To podrazumeva da je Grad donoseći planove generalne regulacije naseljenih mesta na teritoriji Grada Sombora, koja se nalaze na trasi navedenog državnog puta imao u vidu izgradnju državnog puta prvog reda i planirao odgovarajuće obilaznice oko naseljenih mesta i ugradio ih u svoje urbanističke planove.

Grad Sombor je jedan od prvih aktera koji je tražio da se državni put prvog reda Sombor-Kula-Vrbas unese u Prostorni plan Republike Srbije, kao jedan od prioritetnih putnih pravaca još u postupku javne rasprave i javnog uvida na Nacrt prostornog plana RS. U tome se na kraju i uspelo i put je kao takav ucrtan u Prostorni plan RS.

Na navedenom konkursu Grad Sombor je radio u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, koja vodi aktivnosti i objedinjuje dokumentaciju svih aktera koji učestvuju na konkursu i predaje dokumentaciju Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...