INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

EU i Vlada Švajcarske obezbedile 92.000 EUR za pet projekata u Novom Pazaru

27.03.2013. | Danas

Program evropskog partnerstva sa opštinama (EU PROGRES), koji finansiraju EU i Vlada Švajcarske, obezbedio je 92.000 EUR za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju pet objekata u Novom Pazaru.

Četiri projekta biće realizovana na lokaciji Rozija, koja je još jedino slobodna za izgradnju novog naselja i zato je neophodno da se stvore svi preduslovi za izgradnju urbanizovanog prostora. Za tu lokaciju biće finansirana izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju centra za socijalni rad sa objektima za socijalno stanovanje, osnovne škole, vrtića i komunalne infrastrukture.

Isti donator finansiraće i izradu dokumentacije za izgradnju dijagnostičkog centra u ovdašnjoj opštoj bolnici. Dokumenta za ovih pet projekata trebalo bi da budu završena do avgusta ove godine i nakon toga će se znati ukupna vrednost planirane izgradnje.

- Ovo su izuzetno važni objekti za nas i sigurno je da nećemo moći sve sami da isfinansiramo. Izgradnju zgrade centra za socijalni rad i komunalnu infrastrukturu finansiraćemo sopstvenim sredstvima, za izgradnju osnovne škole u novom naselju i dijagnostičkog centra računamo na pomoć Turske razvojne agencije TIKA, a za izgradnju vrtića sredstva očekujemo od Ministarstva prosvete – kaže Faruk Suljević, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara za saradnju sa međunarodnim institucijama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;