IZOLACIJA-468X60-BANNER

Brže ka Hrvatskoj i BiH – kreće sanacija puta kroz Laćarak

26.03.2013. | E-kapija

Put kroz Laćarak, na putu prema Hrvatskoj i BiH, koji vozačima decenijama predstavlja veliki problem zbog lošeg stanja, prema rečima nadležnih, biće obnovljen već u toku ove godine.

- Vrlo brzo očekujemo da počne sanacija puta kroz Laćarak. Ovaj put nije u nadležnosti lokalne samouprave, ali je lokalna samouprava odlučila da uradi glavni projekat, da se prijave radovi. To smo uradili krajem prošle godine i koliko imamo informacije iz "Puteva Srbije" ovih dana trebalo bi da se krene sa rekonstrukcijom puta – rekao je direktor Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica Jovan Dobrić

Građani Laćarka često se žale na ovaj put, najčešće u ovom periodu godine, ali ovaj put godinama predstavlja problem i mnogim drugim vozačima koji svakodnevno prolaze "laćaračkim" putem.

Kako vozači kažu, put je u očajnom stanju, ima mnogo rupa punih vode. Oštećuju se vozila, saobraćaj je usporen, a ono što je najvažnije, put kroz Laćarak je od međunarodnog značaja. Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, ovaj problem je dugogodišnji i lokalna samouprava je, iako to nije u njenoj nadležnosti, uradila projektnu dokumentaciju i pribavila kompletne dozvole.

Kako je mitrovački gradonačelnik objasnio, početkom aprila radi se prvi kilometar, od firme "Domis enterijeri" do iza benzinske pumpe "Lukoil". Kada se završi ta deonica i kada se donese novi program "Puteva Srbije" radiće se i preostali deo, što je i kompletna deonica. Radovi se biti finansirani iz budžeta Republike, a nadležni dodaju da će se lokalna samouprava uključiti u pomoćno finansiranje svih potrebnih radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;