Početak izgradnje hotela "Marriott" u Beogradu najavljen za 1. april

08.03.2013. | Novosti

Glavni grad je, prema ranijim najavama, do kraja godine trebalo da dobije prvi hotel iz lanca "Marriott", ali to se po svoj prilici neće desiti jer radovi u Vasinoj još nisu počeli. Iako će izgradnja novog modernog gradskog hotela u Vasinoj ulici biti brza zbog toga što se "ne dira" previše konstrukcija, kao i u većini slučajeva kada je u pitanju izgradnja većih objekata, čekaju se papiri. Ipak, investitori se nadaju da će majstori izaći na teren 1. aprila jer se za petnaestak dana očekuje dobijanje građevinske dozvole.

Za sada je, kažu iz kompanije "PSP Farman Beograd", koja je lokalna članica "PSP Farman holdinga", završeno projektovanje.

- Vrlo strogi urbanistički standardi u centralnoj gradskoj zoni uslovljavaju da moramo ostati u okviru postojećih gabarita objekta – kaže Ana Ristić, marketing menadžer kompanije "PSP Farman Beograd". - To znači, nema doziđivanja, ali se rade ozbiljni zahvati unutar objekta. Radovi će trajati 12 meseci.

To ne znači, međutim, da će novo zdanje ličiti na nekadašnju centralu kompanije "Jugodrva" jer će, kažu investitori, biti izvedena kompletno nova fasada.

- Enterijer objekta će biti značajno unapređen u odnosu na standarde brenda zbog lokacije objekta u strogom, istorijskom centru grada – kaže Ristić. - Sa "Marriott" korporacijom je potpisan ugovor na 30 godina po kom se objekat predaje njima na upravljanje, po okončanju rekonstrukcije. Svaka soba će imati dovoljno radnog prostora i osvetljenja za radnim stolom, kao i kupatilo poput spa centra, sa antirefleksnim peskiranim staklenim vratima i detaljima od tikovine. Hotel će imati i bar-restoran koji će raditi tokom celog dana kao i prodavnicu za salate i sendviče "za poneti" koja će raditi 24 sata.

U pitanju je investicija vredna 25 miliona evra, a očekuje se da će stotinak ljudi raditi u hotelu i oko njega. Objekat će ići sedam spratova u visinu, a imaće i dve podzemne etaže.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...