INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro novi tender za izvođača radova vrtića u Zrenjaninu

08.03.2013. | Danas

Izgradnja zrenjaninskog vrtića "Alisa u zemlji čuda", u naselju Gradnulica, koji je trebalo da bude završen uoči početka školske 2012/2013. godine, stala je još u takozvanoj sivoj fazi, pre šest meseci.

U JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", koje vrši nadzor nad izgradnjom, kažu da se radovi od samog početka nisu odvijali predviđenom dinamikom, a da je u međuvremenu došlo i do izmena na projektu tako da će zabavište biti manje. Umesto objekta sa jaslicama i zabavištem, ovde bi sada trebalo da bude mesta samo za zabavište.

Pomoćnik gradonačelnika Darko Karan, koji je član radne grupe koja prati sprovođenje započetih projekata, kaže da je prilikom provere ovog projekta konstatovano nekoliko problema, na čijem će se rešavanju raditi u narednom periodu.

- Čak 75% sredstava obezbeđeno je iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koji je raspisao i javnu nabavku i odredio izvođača radova. U ovom slučaju postoji veliki problem sa samim izvođačem, apatinskom firmom "Rad", koja je trenutno u blokadi, pa je radove jedno vreme sprovodila firma koja je imala ulogu podizvođača – objašnjava pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika.

- Ovaj problem grad će verovatno rešavati u koordinaciji sa Fondom za kapitalna ulaganja. Moraćemo da raskinemo ugovor sa pomenutim izvođačem i da raspišemo novu javnu nabavku, kako bismo obezbedili drugog izvođača koji će ispoštovati ugovor i završiti radove. Pregledajući dokumentaciju ovog projekta, ustanovili smo da su u ovom slučaju izvršeni i neki dodatni radovi, koje možemo da svrstamo u "viškove". Ti radovi nisu bili navedeni u prvobitnom projektu, pa najpre moramo da proverimo da li su bili po zakonu – kaže Karan.

Gradnja zabavišta krenula je u decembru 2011. godine. Novi objekat Predškolske ustanove gradi se u Ulici Žarka Turinskog, na parceli ukupne površine od 3.000 m2. Prvobitnim projektom predviđeno je da ukupna površina objekta bude 1.200 m2, a da kapacitet odgovara prijemu 250 mališana.

Novac za izgradnju u iznosu od oko 80 miliona dinara obezbedili su Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Grad Zrenjanin i Mesna zajednica Gradnulica samodoprinosom građana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;