"Masterplast" u proizvodnju staklene mrežice uložio 1,4 miliona evra

01.03.2013. | E-kapija

Kompanija "Masterplast" saopštila je danas da u Mađarskoj počinje proizvodnju jednog od elemenata sistema termoizolacije, staklene mrežice, koju će u najvećoj meri da distribuira na tržištima Evropske unije.

- Naša grupacija se od 2003. godine bavi prodajom termoizolacije. Krećući se ovim putem stekli smo mnoštvo znanja o upotrebljenim materijalima, kao i tehnikama primenjivanja, tako da je pokretanje sopstvene proizvodnje staklene mreže sledeći prirodni korak u našem razvoju. Naša grupacija je jedna od najvećih distributera staklene mreže u Evropi. Unutar Evrope se primenjuju anti-dampinška pravila, što je rezultitalo time da su staklene mreže sa Dalekog istoka potisnute u pozadinu. Uz ovakve uslove, sa sopstvenom proizvodnjom, možemo i dalje da jačamo našu pozicuju na tržištu – kažu u toj kompaniji.

Investicijom od 1,4 miliona evra, novi pogon vrhunske nemačke tehnologije ima kapacitet proizvodnje staklene mreže od 10,4 miliona kvadratnih metara na godišnjem nivou.

- Od uspešne akcije prikupljanja kapitala putem berze 2012. godine, "Masterplast" grupacija je investirala 5 miliona evra, što jasno ukazuje na to da samo usmereni ka razvoju i posedujemo sve neophodne resurse koji će nam i ubuduće omogućiti blagovremeno reagovanje na mogućnosti koje pruža tržište. Takođe se i u ostalim državama regiona građevinarstvo polako budi. Analize trendova nam prognoziraju razvoj već u narednim godinama, a sada započete investicije će nam stvoriti izvrsnu podlogu kako bi još više jačali poziciju na ovom tržištu – izjavio je Tibor David, predsednik-direktor "Masterplast Nyrt"-a.

Grupa "Masterplast" osnovana je 1997. godine, tokom godina se razvila u jednu od vodećih proizvođača i distributera termoizolacionih materijala. U Srbiji poseduju fabriku "Masterplast Yu" u Subotici.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

BEKAMENT
BEKAMENT
ARANĐELOVAC-BANJA
www.bekament.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...