"Masterplast" u proizvodnju staklene mrežice uložio 1,4 miliona evra

01.03.2013. | E-kapija

Kompanija "Masterplast" saopštila je danas da u Mađarskoj počinje proizvodnju jednog od elemenata sistema termoizolacije, staklene mrežice, koju će u najvećoj meri da distribuira na tržištima Evropske unije.

- Naša grupacija se od 2003. godine bavi prodajom termoizolacije. Krećući se ovim putem stekli smo mnoštvo znanja o upotrebljenim materijalima, kao i tehnikama primenjivanja, tako da je pokretanje sopstvene proizvodnje staklene mreže sledeći prirodni korak u našem razvoju. Naša grupacija je jedna od najvećih distributera staklene mreže u Evropi. Unutar Evrope se primenjuju anti-dampinška pravila, što je rezultitalo time da su staklene mreže sa Dalekog istoka potisnute u pozadinu. Uz ovakve uslove, sa sopstvenom proizvodnjom, možemo i dalje da jačamo našu pozicuju na tržištu – kažu u toj kompaniji.

Investicijom od 1,4 miliona evra, novi pogon vrhunske nemačke tehnologije ima kapacitet proizvodnje staklene mreže od 10,4 miliona kvadratnih metara na godišnjem nivou.

- Od uspešne akcije prikupljanja kapitala putem berze 2012. godine, "Masterplast" grupacija je investirala 5 miliona evra, što jasno ukazuje na to da samo usmereni ka razvoju i posedujemo sve neophodne resurse koji će nam i ubuduće omogućiti blagovremeno reagovanje na mogućnosti koje pruža tržište. Takođe se i u ostalim državama regiona građevinarstvo polako budi. Analize trendova nam prognoziraju razvoj već u narednim godinama, a sada započete investicije će nam stvoriti izvrsnu podlogu kako bi još više jačali poziciju na ovom tržištu – izjavio je Tibor David, predsednik-direktor "Masterplast Nyrt"-a.

Grupa "Masterplast" osnovana je 1997. godine, tokom godina se razvila u jednu od vodećih proizvođača i distributera termoizolacionih materijala. U Srbiji poseduju fabriku "Masterplast Yu" u Subotici.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...