INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja rafinerije u Smederevu počinje 1. marta?

21.12.2012. | Beta

Predsednik Skupštine Smedereva Branče Stojanović obavestio je kompaniju "Comico Oil" da gradska uprava prihvata ponudu o vansudskom poravnanju povodom zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije, izjavio je zamenik generalnog direktora kompanije Radomir Radivojević.

Američko-holandska naftna kompanija je predložila, a gradska uprava Smedereva prihvatila, da "Comico Oil" plati 652 miliona dinara na ime zakupa 113 hektara. Zakup treba da bude na 99 godina, a novac uplaćen do 31. januara 2013.

Predsednik gradske Skupštine je, kako je kazao Radivojević, obavestio "Comico Oil" da je lokalna samouprava spremna da pruži pisani dokaz da će po uplati zakupa kompaniji dati do sada sporno zemljište.

Kompanija je ujedno upozorena da će Smederevo od "Comico Oil" tražiti da plati zateznu kamatu za dane kašnjenja.

- "Comico Oil" će prihvatiti da plati zateznu kamatu. Jedino ćemo, možda, pregovarati o visini kamate jer naša kompanija nije krivac za docnju i izgubljeno vreme. Kompanija je, još u avgustu, predlagala da plati zateznu kamatu do 24. avgusta i da se ne ide na sud – rekao je Radivojević.

Kompanija će predložiti gradu Smederevu da iznos zatezne kamate bude dat "u dobrotvorne svrhe, onima kojima je najpotrebniji, naveo je zamenik generalnog direktora kompanije.

Radivojević očekuje da izgradnja rafinerije u Smederevu počne 1. marta, uz napomenu da ga, mada je dobijeno saopštenje o prihvatanju ponude koju je kompanija dala lokalnoj samoupravi, ne bi iznenadilo da "gradonačelnica u poslednjem trenutku promeni odluku".

On je dodao da potez grada ne vidi kao kopernikanski preokret već kao pobedu razuma, naglasivši da su obe strane odugovlačenjem u gubitku.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;