INFONET-468X60-BANNER

Otvoren Sajam investicija i nekretnina BELRE

30.10.2012. | Tanjug

Ministar građevine i urbanizma otvorio je danas sedmi međunarodni Sajam nekretnina BELRE u Beogradu i najavio da će biti uklonjene sve prepreke za masovniji dolazak investitora u našu zemlju. Ilić je kazao da će se izmenama zakona, koje će biti usvojene tokom jesenjeg skupštinskog zasedanja, otkloniti administrativne prepreke za brže dobijanje građevinskih dozvola, koje će se dobijati najduže za 30 dana.

On je rekao da će biti ukinuto plaćanje građevinskih dozvola unapred, već da će se finansijske obaveze izmirivati tek po dobijanju upotrebne dozvole za neki objekat. Na taj način ministarstvo želi da spreči ono što se sada dešava, a to je da samo bogati mogu da dobiju građevinsku dozvolu.

Ilić je rekao da će, takođe, biti ukinuto plaćanje PDV-a unapred pri realizaciji građevinskih projekata, odnosno da će se taj porez plaćati tek po završenom poslu. Govoreći o nekretninama, Ilić je rekao da je tačno da su prodaja i gradnja stali, ali da će to vrlo brzo biti promenjeno s obzirom da će pomenutim izmenama zakona oživeti građevinarstvo u našoj zemlji. Ilić je izrazio očekivanje da će Beograd postati centar jugositočne Evrope u oblasti investicija u nekretnina i da će ministarstvo pružiti svaku podršku.

Ministar je istakao da su naši građevinari najjeftiniji u regionu, ali da su kod nas stambeni kvadrati skupi zbog velikih izdvajanja za građevinske lokacije. Odgovarajući na pitanja novinara Ilić je kazao da dobro sarađuje sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjić i da u njihovom odnosu nema nikakvih problema.

U izlagačkom delu učestvuju NALED, SIEPA, gradovi i opštine Srbije, Atlas Group, Prospering Foreign Investments, Coreside-Savills, Century 21, Energo Efficiency Engineering...

Na dvodnevnom učestvuje i 15 italijanskih kompanija koje žele da u Srbiji pronađu partnere i počnu poslovanje. Italijanske kompanije su došle organizovane uz pomoć Regionalne privredne komore Fruli Venecija Đulija i imaće biznis sastanke sa potencijalnim partnerima na Beogradskom sajmu. "Italija je sigurno jedna od zemalja koje su najviše zainteresovane za investicije u Srbiji, mada imamo već prijavljene i investicione fondove i graditelje iz Grčke, Austrije, Slovenije i Nemačke", rekao je direktor BELRE sajma Miloš Rajšić.

On je dodao da je među novim projektima koji se predstavljaju na sajmu BELRE svakako najupečatljiviji kompleks Dunavske terase u Beogradu, koji svojim dizajnom i konceptom u potpunosti odgovara potrebama savremenog načina života. Ovaj stambeno-poslovni kompleks nalazi se na samo 3,5 kilometara od centralnog gradskog trga i nadomak Dunava.

Bogatstvo pratećih sadržaja i usluga koje će ovaj kompleks pružiti budućem stanarima, kao i blizina reke čine Dunavske terase jednim od najprivlačnijih mesta za život u Beogradu. Projekat Dunavske terase realizuje privredno društvo Aramont koje je glavni sponzor ovogodišnjeg sajma BELRE.

Radno vreme sajma BELRE je od 10 do 18 časova i ulaz je slobodan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;