INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sve izvesnija gradnja novog mosta između Ljubovije i Bratunca

18.10.2012. | Novosti

Izgradnja novog mosta na Drini, između Ljubovije i Bratunca, o kojoj se priča više od sedam godina, neće biti samo pusta želja ovdašnjih ljudi, sa dve obale. Postoje ozbiljna uveravanja i Vlade Srbije i resornih ministarstava da će pomoći koliko god je to moguće da se u razumnom roku krene u taj posao, čiji završetak predstavlja jednu od ključnih pretpostavki za ostanak i opstanak ljudi i u ovom delu Republike Srpske i Srbije.

Ovo za "Novosti" tvrde Miroslav Mićić, predsednik opštine Ljubovije, i njegov zamenik, Vidoje Jovanović, koji, kako kažu, izgradnju mosta vide kao jedan od ključnih prioroteta lokalne vlasti. O svim detaljima, onoga što su lokalne vlasti sa dve obale Drine do sada preduzele, o sačinjenom generalnom projektu, koji ima tri varijante, upoznali su nedavno i premijera Ivicu Dačića, koji je, kako kažu, još kao prvi potprepredsednik Vlade podržao inicijativu za izgradnju mosta na Drini između ta dva grada.

- Sadašnji most, koji je izgrađen pre skoro osam decenija, u katastrofalnom je stanju i preko njega ne može da pređe ni kombi, ako je registrovan kao teretno vozilo - upozoravaju sagovornici lista "Novosti".

- Proveravali smo i utvrđeno je da on nema čak ni titulara. Njegova konstrukcija je u krajnje rizičnom stanju, a rekonstrukcija bi više koštala nego izgradnja nove građevine. Osim toga, u novim uslovima, zbog carinskih i policijskih kontrola dveju država, njegova lokacija je krajnje neuslovna. Nova lokacija bi bila kod motela "Drina" i on bi spajao središta dva grada, to bi bila najkraća veza srednje Srbije i srednjih mesta RS i BiH, nalazio bi se uz industrijsku zonu, koju želimo da proširimo, a kraj njega i susedan opština, Bratunac, takođe predviđa industrijsku zonu.

- Nadamo se da će biti razumevanja, podrške i pomoći, jer samo tako možemo zaustaviti iseljavanje stanovništva iz Azbukovice, gde se u minulih deset godina broj stanovnika sa 17.000 smanjio na oko 15.000 - ističu Mićić i Jovanović.

Povezane vesti sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;