Završena rekonstrukcija mosta na Toplici kod Kuršumlije

24.09.2012. | Tanjug

Rekonstrukcija najvećeg mosta na reci Toplici, na magistralnom putu Niš-Priština, završena je i most je pušten za saobraćaj.

Saobraćaj u oba smera preko mosta kod Kuršumlije juče je ponovo pušten, nakon što je okončana kompletna rekonstrukcija mosta.

Rekonstrukciju mosta finansiralo je JP "Putevi Srbije", a koštala je oko 45 miliona dinara.

U lokalnom preduzeću za puteve u Kuršumliji Tanjugu je rečeno da je most na reci Toplici u selu Pepeljevac kod Kuršumlije sada u potpunosti bezbedan za saobraćaj.

Na sredini i celom dužinom mosta je bila pukla betonska ploča, a na samoj sredini se otvorila velika rupa zbog čega su stručnjaci iz Instituta za puteve i "Puteva Srbije" ustanovili da most nije bezbedan za vozila.

Preko ovog mosta dnevno prođe više hiljada automobila i nekoliko stotina teških šlepera koji voze robu na Kosovo i Metohiju, ali i turista koji odlaze u Ðavolju varoš i Prolom Banju.

Za vreme rekonstrukcije, saobraćaj prema Kosovu se odvijao preko sela Pepeljevac i Krčmare čiji meštani su u više navrata blokirali put kroz selo tražeći od tadašnje lokalne vlasti asfaltiranje te deonice puta jer im teški šleperi, koji prevoze robu na Kosovo i koji za sobom dižu oblake prašine, uništavaju bašte od kojih oni žive.

Most na Toplici kod Kuršumlije sagrađen je 2000. godine, nakon što je stari srušen tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...