PRIJAVA-468X60-BANNER

Sa skopskog aerodroma povoljno u evropske i azijske gradove

12.09.2012. | Beta

Generalni direktor skopskog aerodroma Zoran Krstevski izjavio je juče da je nakon izgradnje novog terminala aerodrom "Aleksandar Veliki" jedan od najmodernijih aerodroma u regionu i pozvao građane sa juga Srbije da ga češće koriste zbog povoljnih cena letova.

Turska kompanija "TAV Makedonija" zakupila je aerodrom u Skoplju na 20 godina. Generalni direktor skopskog aerodroma posetio je Vranje, gde je predstavio sve mogućnosti i pogodnosti tog aerodroma.

Krstevski je na prezentaciji koju je održala kompanija "TAV aerodromi" rekao da je aerodrom u Skoplju uveo i niskobudžetne letove prema više evropskih i azijskih destinacija, na kojima cena, ako se karta u jednom pravcu rezerviše do dva meseca unapred, može da iznosi po šest do 20 evra.

Među destinacijama do kojih se preko Skoplja može doći za deset evra nalaze se i Amsterdam, Beograd, Istambul, London, Malme, Beč, Palma de Majorka.

- Izgradnja novog terminala na skopskom aerodromu trajala je 18 meseci, sada je to jedan od najmodernijih aerodroma u regionu na površini od 240 hektara i terminalom od 50.000 kvadrata, od čega 40.000 kvadrata koriste putnici. Za niskobudžetne letove krajnje cene su upravo one koje se mogu rezervisati preko interneta - kazao je Krstevski.

On je rekao da skopski aerodrom ima dosta putnika iz Srbije, ali da očekuje da ih bude još više.

Menadžer "TAV aerodroma" Zafer Meše je rekao da ta kompanija upravlja sa 12 aerodroma u Turskoj, Makedoniji, Tunisu, Gruziji i Saudijskoj Arabiji, a da jedan od najvećih uspeha predstavlja izgradnja terminala u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja je koštala 3,6 milijardi dolara.

Turska kompanija "TAV" koja upravlja aerodromima "Aleksandar Veliki" u Skoplju i "Sveti Apostol Pavle" u Ohridu, u kojima je od 1.marta 2010.godine preuzela upravljanje za narednih 20 godina, najavila je skoro uspostavljanje linije sa Dubaijem preko Skoplja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;