INFONET-468X60-BANNER

"Monterra" dograđuje peti sprat Fakulteta političkih nauka u Beogradu

07.05.2009. | eKapija

Građevinska firma "Monterra" iz Beograda započela je dogradnju petog sprata Fakulteta političkih nauka (FPN), čime će, po završetku radova, ova visokoobrazovna institucija u narednom periodu omogućiti bolje uslove studiranje za više od 3.000 akademaca.

Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, dok su sredstva obezbeđena iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), uz podršku Ministarstva prosvete, kao i drugih ministarstava Vlade Srbije.

U "Monterri" kažu da su radovi u toku i da se ulažu maksimalni napori da FPN u jednom novom zdanju dočeka studente i zaposlene u narednoj školskoj godini.

- Ova visokoobrazovna institucija poslednjih decenija je zbog ravnog krova imala velike probleme sa prokišnjavanjem, što je u kontinuitetu onemogućavalo njen normalan rad. To je osnovni razlog zbog kog se krenulo u rekonstrukciju, odnosno, dogradnju petog sprata što je i zadatak "Monterre". U toku su radovi prve faze za čiji završetak je dat rok od 120 dana. Naši ljudi trenutno rade na postavljanju noseće čelične konstrukcije krova. Nakon toga na red dolazi krovni rešetkasti nosač, koji se dašča oplatom i pokriva limom – rekla je za "eKapiju" Milica Petrović, direktor inžinjeringa i projektni menadžer u "Monterri".

- Nastojaćemo da ispoštujemo planiranu dinamiku, dok će se gradnja odvijati po najvišim standardima koji trenutno postoje u građevinarstvu – ističe Petrovićeva.

Kako kažu u "Monterri", pored toga što FPN dobija nov peti sprat, planirana je i ugradnja panoramskog lifta.

- Od novih sadržaja izdvaja se velika čitaonica (470m2), muški i ženski toaleti, mašinska sala od 15m2, terasa i stepenište. Praktično, novi sadržaji zauzeće 797m2 - kažu u "Monterri".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;